Pratite nas preko:
Split - Partizan; Foto: MN Press

ABA liga

Fijasko Večitih! Split došao u Beograd i održao čas košarke Partizanu – “grobari” izviždali igrače!

Nakon što je Crvena zvezda doživela debakl u Podgorici od Budućnosti, i Partizan se katastrofalno proveo u Beogradu jer mu je Split održao čas košarke. U “Štark areni” se očekivala sigurna i laka pobeda tima Željka Obradovića, a dobili smo ubedljiv trijumf ekipe sa Gripa. Na kraju je rezultat bio 74:67, a sve to je propraćeno salvama zvižduka sa tribina za vrlo lošeg šampiona Jadrana.

Razloga za ovaj sramotan poraz Partizana ima mnogo, ali se najviše krije u očajnom šutu za tri poena. Naime, domaći igrači su ubacili samo četiri šuta izvan linije 6,75 – iz 31 pokušaja! Zvezda je sa 3/23 još i bila dobra u “Morači”…

Partizan je na ovaj meč izašao bez kapitena Kevina Pantera i Pi Džeja Doužera, ali to nikako nije opravdanje za potpuni izostanak kreacije u napadu, šuplju odbranu protiv raspoloženih Splićana i, na kraju, čak i nedovoljnog zalaganja. Nisu uzalud navijači Partizana izviždali igrače, znaju i jedni i drugi zbog čega je to tako.

Crno-beli su “vezali” četvrti uzastopni poraz, računajući i Evroligu. Presudila je druga četvrtina koju su gosti dobili 27:11. Međutim, i iz većih minusa i protiv jačih rivala se vraćao Obradovićev tim ove sezone. Ali sa gorepomenutim problemima, jednostavno, nije se moglo.

Goste su predvodili Šenon Šorter sa 18 i Luis Saliven sa 15 poena. Kod crno-belih jedini dvocifren bio je Džejms Naneli sa 10 poena, dok su Aleksa Avramović, Fred Kaminski i Mateuš Ponitka postigli po osam.

Partizan je treći na tabeli sa učinkom 13-6, dok je Split sedmi sa 9-10. Partizanu sada sledi duel u četvrtak protiv Bajerna u Evroligi, dok u nedelju gostuje Igokei u regionalnom takmičenju.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga