Pratite nas preko:
FUDBAL - EURO 2000 - Francesko Toti ( Francesco Totti ), fudbaler Italije. Brisel, 14.06.2000. snimio:N.Parausic
Frančesko Toti ponovo na terenu, Foto. MN Press/Nebojša Paraušić

Fudbal

Kakav spektakl – Mundijal za veterane: Ronaldinjo, Anri, Lampard, Toti i legende opet na terenu

Kakav spektakl je najavljen za jun mesec! Svetsko prvenstvo za veterane, penzionisane fudbalske zvezde starije od 35 godina, igraće se u Engleskoj.

Na ovom svojevrsnom Mundijalu učestvovaće 8 reprezentacija, države čiji su nacionalni timovi osvajali titule prvaka sveta. Po pisanju “Dejli Mejla” učestvovaće: Brazil, Argentina, Nemačka, Italija, Engleska, Urugvaj, Francuska i Španija.

Događaj organizuje “Elite Players Group” (EPG) – grupa bivših vrhunskih igrača i sportskih biznismena koji su udružili snage prošle godine. Turnir će biti poznat i kao EPG kup. Pravo igranja na turniru imaće igrači s 35 i više godina koji su igrali za reprezentaciju svoje zemlje ili su nastupili 100 puta u prvoj ligi.

Prema pisanju britanskih medija, očekuje se da na Ostrvu u junu sve vrvi od najvećih legendi koje je svetski fudbal imao u poslednjih 3-4 decenije.

FUDBAL - RONALDINHO - Ronaldinjo, fudbaler Brazila, na utakmici protiv Jugoslavija YUG, u duelu sa Slavisom Jokanovicem. Fortaleza, 27.03.2002. snimio:N.Parausic
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Igraće sve najveće zvezde

Za sada je potvrđeno da će Englesku kao kapiten predvoditi Stiv Mekmanaman, a saigrači će mu biti Frenk Lampard, Majkl Oven, Robi Fauler, Ešli Kol, Džo Kol, Rio Ferdinand…

Francusku će sa kapitenskom trakom predvoditi Kristijan Karembe, a igraće Tijeri Anri, Marsel Desai. Esteban Kambijaso će biti kapiten Argentine, dok Italijani okupljaju prvake sveta iz 2006. na čelu sa Frančeskom Totijem, Fabiom Kanavarom i Markom Materacijem kao kapitenom.

Za Brazil će igrati Ronaldinjo, Kaka, Rivaldo, Roberto Karlos i Emerson (kapiten). Nemcima će kapiten biti Kevin Kuranji, a igraće Mesut Ozil i Sami Kedira. Od Španaca su dolazak potvrdili Karles Pujol, David Vilja i Mičel Salgado, a od Urugvajaca Dijego Lugano i Dijego Forlan.

Thierry Henry Tieri Anri fudbaler reprezentacije Francuske na utakmici kvalifikacija za FIFA Svetsko prvenstvo u Juznoj Africi 2010. godine protiv Branislav Ivanovic iz Srbije na stadionu Crvene zvezde 09.09.2009. godine Foto: Marko Metlas
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Plan je da utakmice traju 70 minuta i igralo bi se 11 na 11 sa mogućnošću letećih izmena. Svaka reprezentacija u sastavu će imati 12 igrača.

Poznati su već i datumi mečeva, pa će tako 4. i 5. juna biti četvrtfinala, a 8. juna polufinala. Finale bi bilo 11. juna. Turnir se taman uklapa u period između odigravanja finala Lige šampiona i početka Evropskog prvenstva.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal