Pratite nas preko:
VIKTOR RASOVIC vaterpolista Srbije na utakmici FINA Svetske Lige protiv Italije, Sabac 18.01.2022. godine Foto: MN PRESS / Ivica Veselinov VATERPOLO, WATERPOLO, FINA, WORLD LEAGUE, SVETSKA LIGA, SRBIJA, SERBIA, ITALIJA, ITALY
Foto: MN Press

Vaterpolo

Derbi sa braćom u Dohi, Mađari i Italijani su ništa manje zanimljivi, a tu je i okršaj Hrvata i Španaca

Dan velikih izazova obeležava drugo kolo Svetskog prvenstva u vaterpolu u glavnom gradu Katara. Nakon relativno mirnog početka takmičenja, sada smo svedoci nekoliko uzbudljivih okršaja, a posebno se izdvajaju dueli koji će gotovo sigurno odlučiti prvoplasirane timove u grupama A i D.

Najpre, očekuje nas derbi sa braćom, između Srbije i Crne Gore, dva tima sa sličnom školom i istorijom. Srpski tim ulazi u meč sa prednošću od tri ili jednog boda u odnosu na Crnu Goru, što dodatno pojačava rivalstvo između ova dva tima.

Nakon ovog uzbudljivog duela, u D grupi susreću se Mađarska i Italija, gde Italija “juri” prvo mesto. Pobeda nad svetskim prvakom Mađarskom bi im osigurala vrh tabele, dok bi poraz značio drugo mesto i suočavanje sa izazovom u osmini finala protiv trećeplasirane ekipe iz grupe C.

Hrvate čeka duel sa Španijom u grupi A. Ova utakmica će verovatno odlučiti ko će zauzeti prvo mesto u grupi, a atmosfera će biti nabijena tenzijom i očekivanjima.

Svi ljubitelji vaterpola će uživati u danu prepunom atraktivnih susreta, sa mečevima kao što su Francuska protiv Kine (16:9, odigran rano jutros), Grčka protiv Brazila, SAD protiv Japana, Australija protiv Južne Afrike, Kazahstan protiv Rumunije.

Ovi susreti ne samo da obećavaju uzbudljive trenutke, već će i uticati na raspored ekipa u narednoj fazi takmičenja. Četvrtak u Dohi obećava sjajan vaterpolo spektakl koji će ljubitelji ovog sporta s nestrpljenjem iščekivati.

Grupa A

11.30 Australija – Južna Afrika
17.00 Španija – Hrvatska

Grupa B

Francuska – Kina 16:9
Grčka – Brazil 23:4

Grupa C

10.00 SAD – Japan
15.30 Srbija – Crna Gora

Grupa D

14.00 Kazahstan – Rumunija
18.30 Mađarska – Italija

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Vaterpolo