Pratite nas preko:
Nurkić ponizio Adetokumba; Foto: MN Press

KoŔarka

NBA bruji o ovome: Jusuf Nurkić ponizio Janisa Adetokumba! (VIDEO)

Prethodne noći veliku pažnju u NBA ligi izazvao je meč između Milvoki Baksa i Finiks Sansa, ali i potez koji je izveo Jusuf Nurkić. Tim iz Arizone je meč dobio rezultatom 114:106. Ali, osim samog susreta, pažnju je privukao potez centra Sansa dok je čuvao Janisa Adetokumba.

Naime, znamo svi da se čuvari “grčke zveri” udaljavaju Å”to je moguće viÅ”e kako bi mu dozvolili Å”ut, a zatvorili prodor do koÅ”a. Nekada ni to nije dovoljno, pa igrači svesno puÅ”taju Å”ut Adetokumbu, znajući da nema visoke procente.

Međutim, Nurkić je otiÅ”ao korak dalje. On se potpuno okrenuo dok Janis joÅ” nije ni podigao trojku. Kao da igraju čuvene “Američke” u Å”kolskom dvoriÅ”tu, pa čeka odbitak za skok Å”ut. NeÅ”to Å”to se zaista skoro nikada ne viđa u profesionalnoj koÅ”arci. Ali, bosanskohercegovački centar je ovo uradio svesno, sa namerom da ponizi Grka.

Izazvao mu je potpuno otvoren Å”ut, kao da je znao da će promaÅ”iti. Å to se, naravno, i desilo. Tako je potez Nurkića dodatno dobio na težini, odnosno, poniženju.

Jusuf Nurkić je u ovom meču upisao dabl-dabl sa po 10 poena i skokova. Adetokumbo je bio najbolji u svom timu sa 34 poena i 10 uhvaćenih lopti. Ali, to mu nije bilo dovoljno za trijumf.

Naravno da su druÅ”tvene mreže usijane nakon ovog poteza i svi ga porede sa odbranom koju je svojevremeno “igrao” Rasel Vestbruk. Pogledajte:

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

VaÅ”a email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

KoŔarka