Pratite nas preko:
Ferguson tri pitanja
Foto: Screenshot/YT/ BT Sport

Još sportova

Ser Aleks Ferguson bacio Jokiću “rukavicu u lice” – hoće li Nikola reagovati?

Ako biste pitali prosečnog ljubitelja sporta u Srbiji ko je najveći konjušar među sportistima, odgovor je stoprocentan. Ali, NBA šampion Nikola Jokić je aktivan u kasačkim trkama, dok je među trkaćim konjima na samom vrhu iskočilo ime svima poznato – Ser Aleks Ferguson.

Legendarni Škot je, naime, kupio trkaćeg konja za 740.000 evra. Bivši menadžer Mančester junajteda kupio je konja Kaldvela Potera i postavio novi rekord. Prethodna granica za konja prodatog na aukciji u “Interconektedu” držao je Daren Jejts u Donkasteru. On je pre pet godina kupio grlo za 620.000 evra.

Sada je Ser Aleks Ferguson pomerio granicu. Učestvovao je u kupovini konja sa partnerima Gedom Mejsonom, Džonom Hejlsom i Piterom Dounom. Ferguson je poznat kao ljubitelj konjičkih trka. Od kako ne vodi Mančester junajted, a tome će skoro decenija, potpuno se posvetio svom hobiju.

Ferguson je najtrofejniji trener svih vremena, sa 13 titula u Premijer ligi i dve Lige šampiona. Na klupi “crvenih đavola” bio je od 1986. do 2013. godine.

Sa svoje 82 godine sada je bez premca u konjičkom sportu. Videćemo hoće li mu Nikola Jokić na neki način “odgovoriti”, kupiti još skuplje grlo i oboriti još jedan rekord. Baš onako kao što ih niže u NBA ligi.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova