Pratite nas preko:
Jokić strah u kosti
Foto: Beta/AP

Fantasy

NBA daily fantazi – Nikola Jokić mora da bude stub vašeg tima

Šest mečeva po rasporedu u NBA ligi za početak vikenda.

Na SoccerBet-ovom portalu ili aplikaciji je kreirana celodnevna fantazi ponuda svih šest mečeva dana u fantazi delu igara.

Kao zaseban specijal danas smo drugi dan za redom Denver, koji večeras igraju protiv Sakramenta. Prelazimo odmah na preporuke naše fantazi petorke dana.

Privlači Kviklijeva cena

PG – Pre svega prosečna vrednost igrača u dnevnom izazovu iznosi 11 miliona. Naš prvi izbor za danas je Emanuel Kvikli, plejmejker Toronta i našeg Darka Rajakovića. Ono što nas je ovde privuklo je cena od 9.2 miliona. Bivši plejmejker Njujorka se nakon trejda u Kanadu preporodio i krenuo sa sjajnim partijama, a onda je došla povreda i manja stagnacija. Ipak, i dalje je u rastu forme jer mu je prosek 31.75 fantazi poena, u poređenju sa prosekom sezone od 27.12.

Ono što pojačava utisak dobrog odabira je i činjenica da je rezervni plej Denis Šruder juče trejdovan. Dobro je znati i podatak da je Frek Van Vlit iz Hjustona, koji se ove sezone profilisao kao dobar bloker, a ne samo solidan defanzivac, upitan za večeras. Ovo zaista može biti odličan odnos cene i doprinosa na kraju, kada se stvari svode na fantazi tabelu.

Toronto Raptors coach Darko Rajakovic watches the team play against the Orlando Magic during the second half of an NBA basketball In-Season Tournament game Tuesday, Nov. 21, 2023, in Orlando, Fla. (AP Photo/Kevin Kolczynski)
Foto: Beta/AP Photo/Kevin Kolczynski

Zvuči neverovatno – Kodi Martin

SG – Zvuči neverovatno, ali je i Kodi Martin stigao do naših predloga za fantazi tim dana. U ovom slučaju, bek Šarlota je na ceni koja mora da se iskoristi, a ona glasi 7.8 miliona. Odjednom je Šarlot postao prazan tim. Trejdovan je ranije Teri Rozir, zatim juče Gordon Hejvord i PJ Vašington, Lamelo Bol je povređen, kao i Mark Vilijams.

Sve to značajno diže cenu Kodiju Martinu, a i igrači koji su stigli u trejdu verovatno će biti odmah na raspolaganju. Protivnik je Milvoki i pitanje pobednika nije upitno, ali neko mora da nadoknadi statistiku svih igrača koji nedostaju. Primer radi, pre deadlinea, meč protiv Toronta je završio sa 43.25 fantazi poena za 28 minuta na parketu. Ovo komesanje rostera mora da se iskoristi dok cena nije prirodno porasla.

Stub Filadelfije na obe strane terena

SF – Krilo dana je Tobajas Heris sa cenom od 10.5 miliona. Stub Filadelfije na obe strane parketa je odlična opcija nakon povrede Džoela Embida, koji će pauzirati barem mesec dana a verovatno I duže. Minuti se polako dižu na gore, a i forma je porasla za 2.50 fantazi poena i sada je na 35.70. Protivnik je Atlanta, koja kako znamo igra lošu odbranu.

Tobajas ima oscilatorne učinke protiv ekipe našeg Bogdana Bogdanovića, jer je ove sezone beležio redom 52 fantazi poena što mu je treća najbolja partija u sezoni, zatim 27 I na kraju  54 što je druga najbolja partija u sezoni. Prosek protiv Atlante je sjajnih 44.33 fantazi poena. Vrlo jak prosek i sada su još stvari nameštene drugačije i to se mora iskoristiti.

Odlična cena za vrhunskog igrača

PF – Zajon Viljamson je neko koga želimo na poziciji krilnog centra za današnji fantazi roster. Cena je nešto malo iznad proseka i glasi 11.5 miliona, što je odlična opcija za ovakvog igrača. Prosek forme mu je nešto ispod poena u odnosu na prosečne poene u sezoni i on iznosi 38.70 fantazi poena. Zanimljivo je da Zajon pruža mnogo jače partije protiv gradskog rivala Klipersa, koji generalno ima mnogo bolje defanzivce, i verujemo da će večeras odgovoriti jako, jer gledano po matchup-ovima mnogo mu više odgovaraju defanzivci Lejkersa.

Radimo ovo upoređenje jer je u prethodnom meču protiv Klipersa zabeležio 46.25 fantazi poena, i kada pogledamo ovu sezonu, to je nekako standardno. Mislimo da je vreme da se brojke zavrte i na drugu stranu.

NBA
Foto: Beta (AP Photo/Gerald Herbert)

Jokić stub fantazi rostera

C – Prestajemo da štedimo ovde i to znači samo jedno, biramo Nikolu Jokića kao stub fantazi rostera. Cena od 18.6 je potpuno razumna ako uzmemo sve okolnosti u obzir. Džoker je prvi košarkaš u celoj ligi koji je prešao 3000 fantazi poena ove sezone. Prosek forme je neverovatnih 65.55 fantazi poena, a prosek sezone 60.05.

U prvom meču protiv Sakramenta imao je skor od, pazite sad, 82.75 fantazi poena, što je za 0.5 fantazi poena slabije od najboljeg učinka ove sezone. Ovo je i direktan duel protiv Domantasa Sabonisa, dva igrača sa najviše tripl-dablova u sezoni i duel dve ekipe koje su visoko u zoni playoffa na Zapadu. Motiva ne manjka, biće ovo spektakl.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy