Pratite nas preko:
Piter Olajinka; Foto: MN Press

Fudbal

Milojević se vratio, Zvezda pobedom otvorila proleće: Voždovac stao na korak od novog čuda

Posle Partizana u Ivanjici, i Crvena zvezda je trijumfalno započela drugi deo sezone u Superligi Srbije, takozvani prolećni deo šampionata. U prvoj zvaničnoj utakmici u 2024. godini crveno-beli su slavili protiv Voždovca rezultatom 2:1 (2:0).

Bio je ovo povratnički debi za Vladana Milojevića, novog-starog trenera Zvezde. I, ako pitate navijače, najuspešnijeg u novijoj istoriji kluba sa stadiona “Rajko Mitić”. Na tom zdanju, ove večeri, sve je bilo rešeno već posle uvodnih 16 minuta.

Najpre je u devetom Milan Rodić doneo prednost. Vrlo rezantnim udarcem je levi bek i, po potrebi, štoper Crvene zvezde pogodio dalji ugao gola “zmajeva”. Mladi čuva mreže Andrija Katić bio je potpuno nemoćan. Rodić je na najbolji mogući način obeležio jubilej – 300 odigranih utakmica za Zvezdu.

Samo sedam minuta kasnije rezultat je bio dupliran. I to zahvaljujući Piteru Olajinki. I on je lepo gađao i pogodio, opet u dalji ugao, za ekspresnih 2:0 u Ljutice Bogdana. U drugom poluvremenu je Zvezda bila sigurna, došla je i do trećeg gola, ali je on poništen Šerifu Ndijaeu od strane VAR asistencijom.

Voždovac se nije predavao i četiri minuta pre kraja je došao do utešnog pogotka. Postigao ga je Mihajlo Nešković u 86. minutu, ali više vremena nije bilo. Voždovac je stao na korak od novog čuda protiv Crvene zvezde, obzirom da ju je savladao u prvom delu sezone sa 3:2

Zvezda je i dalje druga na tabeli sa 49 bodova, jednim manje od Partizana. Voždovac je ostao na 7. poziciji sa 28 osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal