Pratite nas preko:
Printscreen:X/@JoePompliano

NFL

NFL groznica trese svet: Prošli put Rijana, sada Ašer, preskupe reklame i posebna trava

Poznati američki pevač, Ašer biće taj koji će nastupati na poluvremenu 58. izdanja NFL Superboula koje će se u noći između 11. i 12. februara održati u Las Vegasu.

Osvajač osam Gremi nagrada je istakao da je presrećan prilikom koja mu se pružila i da će dati sve od sebe da priredi ispinski spektakl.

– Velika je čast i ostvarenje životnog sna da se pojavim na Superboulu kao ‘hedlajner’. To je jedna od želja koju sam imao pre nego što umrem. Ne mogu da sačekam da spektakl počne i obećavam da ću svetu pružiti nezaboravno iskustvo kakvo od mene do sada nisu videli – rekao je Ašer i zahvalio se na ukazanom povrenju:

– Hvala svima koji su mi pružili mogućnst da ostvarim svoje snove. Neću vas razočarati – istakao je on.

Pomenuti pevač je jadan od najistaknutijih umetnika u R’N’B muzici, a njegov debitanski album koji je izdat 1994. godine je prodat u neverovatnih 80 miliona primeraka.

On je 2011. godine već nastupao na poluvremenu Superboula, ali tada zajedno sa grupom Blek ajs pis (The Black Eyed Peas), a ovo će mu biti prvi samostalni nastup na najglednijem sportskom događaju u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i šire.

Ašer će imati ozbiljan zadatak da premaši uspeh Rijane, koja je nastupala na Superboulu 2023. godine i njen nastup je najgledaniji u istoriji, budući da ga je posmatralo 121.017 miliona ljudi.

Preskupe reklame

I ove godine posebnu pažnju privlače TV reklame i njihova cena.

Kao i za prošli Superboul, opet će 30 sekundi koštati sedam miliona dolara.

A posebno se plaćaju reklamni “panoi” u gradu domaćinu.

Tako će 90 sekundi na čuvenoj Sferi koštati dva miliona dolara. Inače je cena 450.000 dolara.

Posebna trava za finale i milionski kompleks

NFL je posebno spremio i podlogu za Superboul. U Las Vegas je iz Kalofirnije dopremljena posebna trava koja je nedeljama testirana.

Instalirana je na otvorenom kako bi se tokom dana hranila sunčevom svetlošću, a u stadion će biti prebačena na dan utakmice u pomoć mobilne podloge.

Superboul, 58. po redu, na programu je u noći između nedelje i ponedeljka, 12. februara, od 00.30 časova po našem vremenu.

Zanimljiva je i podela lokacija za beze učesnike finala. Svake godine se kao domaćini smenjuju AFC i NFC tim – NFL smešta službenog domaćina u bazu lokalnog NFL tima, a gosta u kampus obližnjeg univerziteta, osim kada je Superboul u gradu koji ima dva tima (Njujork i Los Anđeles).

Ove godine su Najnersi su izvukli deblji kraj pa će biti “gosti”, zbog čega će njihova baza biti na Univerzitetu Las Vegas.

S druge strane, “domaćini” Čifsi će se spremati u objektima NFL rivala Las Vegas Rejdersa. U pitanju je 75 miliona dolara vredan kompleks sa četiri terena i salom za sastanke sa 150 mesta.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

NFL