Pratite nas preko:
Ivica Tucak

Još sportova

Selektor Hrvatske se oglasio pred meč sa Srbijom: Tucak biranim rečima govorio o susretu s Delfinima

Pred balkanski vaterpolo klasik meč sa Srbijom svoja očekivanja izneo je selektor Hrvatske Ivica Tucak.

Hrvatska je prolaskom među osam najboljih obezbedila i plasman na Olimpijske igre u Parizu, baš kao i naša selekcija koja je to učinila osvajanjem prvog mesta u grupnoj fazi.

– Plasman na Olimpijske igre – to je ono što smo želeli. Godinu dana smo lagano strepili hoćemo li, kada ćemo, gde ćemo se plasirati… Prvo nismo uspeli u Fukuoki, pa ni u Zagrebu i Dubrovniku. Evo, sad smo to napokon potvrdili. Rekao sam već da Hrvatska mora biti na olimpijskim igrama. To je ono što pripada našoj reprezentaciji – počeo je svoje izlaganje Tucak.

Selektor popularnih Barakuda je istakao da će ispunjenje ovog cilja skinuti teret sa pleća njegovih igrača pred nastavak takmičenja na planetarnom šampionatu.

– Ovo je ipak neko olakšanje sad, ali ćemo pokušati da uradimo sve da ovaj turnir završimo na najbolji mogući način. Međutim, prvi cilj je ostvaren i idemo dalje – dodao je selektor “kockastih”.

Onda se Tucak osvrnuo i na dobro mu poznatog rivala – Srbiju.

– Dve reprezentacije koje su ostavile trag u svetskom vaterpolu. Imamo maksimalni respekt prema Srbiji kao suparniku. Možda su sa rezultatima malo zapeli zadnje dve-tri godine, ali oni su ipak aktuelni olimpijski pobjednici. Čini mi se da je u toj ekipi ima čak šest zlatnih olimpijaca iz Tokija, a na to ne treba više ništa dodati. No, verujem da ih možemo do pobede, imamo i snagu za to, ali ćemo isto tako morati da damo 100 odsto svojih mogućnosti- rekao je selektor Hrvatske Ivica Tucak.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova