Pratite nas preko:
Bayern's Harry Kane reacts after full time of the German Bundesliga soccer match between Bayern Munich and Werder Bremen at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Sunday, Jan. 21, 2024. Bremen won 1-0. (AP Photo/Matthias Schrader)
Foto: Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Fudbal

Za 30 godina Bajern je samo jednom bio ovako nemoćan: Nisu imali šansu u Leverkuzenu

Ekipa Bajerna iz Minhena retko je toliko nemoćna da ne uspe da stvori niti jednu šansu na utakmici, a upravo to se desilo na derbi meču Bundeslige protiv Bajera u Leverkuzenu.

Na kraju je bilo 3:0 za ekipu Ćabija Alonsa, a a velikan iz Minhena nije obio ovako nemoćan još od 2012 i poraza u kupu od Borusije Dortmund rezultatom 5:2.

Ta nemoć vidi se kroz sve statističke parametre, a jedan broj posebno odražava inferiornost Tuhelove ekipe: Za 90 minuta, Tuhelov tim nije stvorio nijednu šansu za gol.

Otkako je nemački “Kiker” počeo da beleži ovu kategoriju u sezoni 1989/90, to se Bajernu dogodilo samo jednom – i to pre skoro 30 godina: 10. novembra 1995. Bavarci poslednji put nisu uspeli da postignu gol u remiju 0:0 protiv Hanse Roštok.

Bajern je imao samo devet udaraca ka golu na utakmici što je najmanje upućenih udaraca ka protivničkoj mreži ove sezone. Poslednji put su fudbaleri Bajerna morali da se zadovolje sa samo devet udaraca ka golu u 19. kolu prethodne sezone.

Međutim, minhenski tim je tada Volfsburg sa 4:2, a zanimljivo je da je Bajern tada igrao čak i sa igračem manje od 54. minuta.

Otkako je pre deset godina počela da se beleži statistika o udarcima ka golu protivnika, Bajern je tek četvrti put morao da se zadovolji sa jednocifrenim pokušajima, a u sezoni 2014/15. su čak dva puta imali ovakvu statistiku.

Na kraju Bajer je slavio te pobegao na +5 u odnosu na branioca titule. U sezoni 2018/19, Bajern je takođe imao zaostatak od pet bodova za tadašnjim liderom Borusijom Dortmund posle 21. kola. Na kraju te sezone minhenski tim osvojio je titulu i to sa dva boda prednosti u odnosu na Borusiju.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal