Pratite nas preko:
Mahoms
Foto: Beta/AP

NFL

Čarobni Mahoms odveo Čifse u istoriju! Titula kojoj se dive svi

Čarobni Patrik Mahoms (MVP) predvodio je Kanzas Siti Čifse do njihove druge uzastopne i treće titule u poslednjih pet godina u Nacionalnoj fudbalskoj ligi SAD (NFL) nakon zadivljujuće završnice u Superboulu.

Čifsi su slavili protiv San Francisko 49ersa 25:22 zahvaljujući Mahomesovom dodavanju tačdaunu Mekolu Hardmanu na samom kraju prvog produžetka. Bio je to tek drugi put da je Superboul odlučen van redovnih 60 minuta.

Do sredine treće četvrtine, utakmica u Las Vegasu bila je u znaku odbrane, a prvaci su na poluvremenu gubili rezultatom 10-3 u korist 49ersa. Drugo poluvreme je počelo serijom kratkih poseda i bez poena za oba tima pre nego što su Čifsi prekinuli to preko Harisona (57 jardi).

Usledio je tačdaun 49ersa, ali pokušaj dodatnog poena je blokiran. To se pokazalo kao odlučujući faktor u igri, jer je taj ispušteni poen omogućio Čifsima da izjednače rezultat na kraju i utakmicu prebace u produžetke (19:19).

U njemu je San Francisko imao prvi posed i stigao do fild gola, a onda je usledila pobednička akcija Čifsa. Trajao je napad 7.19 minuta i uključivao je ukupno 14 dodavanja i tačdaun koji je Kanzas Siti Čifse učinio šampionima. Mahoms je poslao čudesan pas ka Mikolu Hardmenu i ostalo je istorija…

Pobedom su Čifsi postali prvi tim koji je uspešno odbranio titulu u NFL ligi od Nju Ingland Patriotsa 2003. i 2004. godine.

Cup tree provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

NFL