Pratite nas preko:
Superboul Hardman
Foto: Beta/AP/Charlie Riedel

Još sportova

Pobedonosni tačdaun na Superboulu – čista poezija: Svi pričaju o Mahomsu, ali videste li potez Hardmana? (VIDEO)

Kanzas siti Čifsi su noćas postali prvi tim u 19 godina koji je odbranio titulu u NFL, pošto su u Superboulu savladali San Francisko 49erse sa 25:22 u produžetku spektakla u Las Vegasu.

Čifsi su tako stigli do treće titule u poslednjih pet sezona. Podsetimo, pre četiri godine slavili su takođe protiv San Franciska, a prošle godine su bili bolji od Filadelfija Iglsa.

Kvoterbek Čifsa Patrik Mahoms ponovo je bio sjajan, a treći put u karijeri proglašen je za najkorisnijeg igrača Superboula. Mahoms je izvršio 34 od 46 dodavanja za 333 jarda uz dva tačdauna i bio je najbolji pod najvećim pritiskom.

Njegov nagon je bio ključan za izjednačenje, jer je Harison Butker lako pogodio sa 29 jardi sa tri sekunde do kraja, a zatim je odigrao i glavnu ulogu u pobedonosnom tačdaunu.

Doveo je prvo svoj tim u end zonu protivnika. Lopta je bila na četiri jarda od tačdaun zone Najnersa kada je Mahoms pronašao Mekola Hardmana za tačdaun koji je doneo konačnih 25:22.

Sama akcija, koju možete pogledati OVDE, bila je genijalna i sigurni smo da ćemo je gledati na TV špicama dugo, dugo u budućnost.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova