Pratite nas preko:
Houston Rockets guard Fred VanVleet, left, drives under Miami Heat forward Nikola Jovic, right, during the second half of a preseason NBA basketball game Friday, Oct. 20, 2023, in Houston. (AP Photo/Michael Wyke)
Nikola Jović je odigrao partiju karijere, Foto: Beta/AP Photo/Michael Wyke

Košarka

Nikola Jović je zver i NBA je to videla noćas: Otkinuo je Janisa u direktnom duelu i odigrao meč karijere

Nikola Jović je osvetio Nikolu Jokića i odigrao najbolju utakmicu svoje dosadašnje karijere. Majami je, predvođen Srbinom sa 24 poena, 7 skokova i 3 asistencije, savladao Milvoki 123:97.

Talentovani srpski reprezentativac je odigrao sjajno i u defanzivi, posebno protiv Janisa Adetokumba, jednog od kandidata za MVP nagradu.

– Bilo je sjajno. Počeo sam kao starter mislim između 10 i 12 utakmica ove sezone i bio sam fokusiran, radim vredno i spreman sam. Danas sam ponovo bio starter i trener je želeo da pobedimo i ja želim da pobeđujemo. Znali smo tačno šta treba da radimo i to smo uradili, plan meča je bio sjajan. Svi su delili loptu i trener uvek kaže “karma će uraditi svoje”. Delili smo loptu, igrali sjajnu odbranu, i odlično je prošlo – rekao je Jović posle utakmice.

Hit je upravo zahvaljujući Joviću do poluvremena stigao do prednosti od 20 poena, a u drugih 24 minuta nije ni dao promil nade Baksima da mogu da se vrate.

– Nije lako, naravno, on je s razlogom bio dvostruki MVP. Ali sam dao sve od sebe, saigrači su mi čuvali leđa i nekako je to uspelo. Ne možete da ga čuvate samo jedan na jedan, ceo tim je bio uključen i pomagali su mi i to smo uradili i prošlo je dobro – objasnio je Jović odbranu na Adetokumbu.

Osvajač srebra na Mundobasketu je bio odličan u šutu za tri poena i pogodio 5 trojki iz 8 pokušaja. Ukupno je iz igre šutirao 8/13. Imao je i jednu ukradenu loptu i nijednu izgubljenu.

Pratio ga je saigrač Dankan Robinson sa 23 poena., Tajler Hiro i Kevin Lav su dodali po 19, a Adebajo imao tripl-dabl sa 16 poena, 12 skokova i 11 asistencija.

U redovima Milvokija je najefikasniji bio Janis sa 23 poena uz 11 skokova i 8 asistencija. Bizli, Lilard i Portis su postigli po 16 poena.

Šek prvi igrač čiji je broj Orlando povukao

Svečano je bilo u Orlandu prethodne noći, ispisana je istorija franšize, pošto su po prvi put u svom postojanju povukli broj i podigli dres pod svodove dvorane. Ta čast je pripala jednom od najboljih centara svih vremena, Šakilu O’Nilu.

Popularni Šek je prvi igrač čiji je broj povučen u Medžiku i pa će dres sa brojem 32 ubuduće krasiti svod hale i više ga niko neće nositi.

Orlando je 1992. izabrao O’Nila kao prvog pika na draftu. Bio je prvi igrač tog kluba koji je učestvovao na Ol staru, prvi najbolji ruki, prvi član najbolje petorke. U tandemu sa Penijem Hardavejom ih je odveo do istorijskog velikog NBA finala 1995. gde su izgubili od Hjustona. Igrali su sledeće sezone i finale Istoka, gde su ih Bulsi pobedili sa povratnikom Majklom Džordanom. Nakon toga je kao slobodan agent otišao u Lejkerse i ostalo je istorija.

– Znate, ima ona stara izreka: ‘Nikada ne zaboravite odakle ste došli’. Moja profesionalna karijera je počela ovde. Veći deo života živeo sam ovde. Ljudi su bili gostoljubivi. Nikada nisam mislio da će ovaj dan doći – rekao je O’Nil na svečanosti.

Svečanost je pokvarila Oklahoma koja je pobedila domaćina 127:113. Tandem Džejlen Vilijams i Šej Gildžes-Aleksander je ubacio ukupno 65 poena (prvih 33, a drugi 32).

Kod Medžika 23 poena Bankera i 22 Vendela Kartera Džuniora.

NBA, rezultati:

Bruklin – Boston 110:118
Orlando – Oklahoma 113:127
Milvoki – Majami 97:123
Finiks – Sakramento 130:125
Portland – Minesota 109:121
LA Lejkers – Detroit 125:111

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka