Pratite nas preko:
Golden State Warriors guard Klay Thompson (11) shoots a 3-point basket against Utah Jazz forward Taylor Hendricks (0) during the second half of an NBA basketball game Thursday, Feb. 15, 2024, in Salt Lake City. (AP Photo/Rick Bowmer)
Klej Tompson, Foto: Beta/AP Photo/Rick Bowmer

Košarka

Tompson izbačen iz petorke posle 12 godina, Markanen promašio trojku za pobedu, anonimusi iz Memfisa rešili Janisa i Lilarda

Tokom prethodne noći u NBA odigrane su i poslednje tri utakmice pred Ol star pauzu. Golden Stejt je u derbiju večeri, u Solt Lejk Sitiju, savladao Jutu 140:137.

Bio je to duel timova koji se grčevito bore za mesto u plej-inu. “Džezeri” su nadoknadili zaostatak od 19 poena na početku poslednje četvrtine u maltene u egalu ušli u poslednji minut. Imali su čak i napad za vođstvo, ali je Markanen promašio otvorenu trojku, a Kolins posle ofanzivnog skoka izbacio loptu na nešto više od 3 sekunde pre kraja.

Potom su jurili da naprave faul, Kari je pogodio oba slobodna bacanja i odveo Voriorse na konačnih 140:137, dok je na semaforu ostalo 2,4 sekunde. Premalo je to bilo vremena za šut za produžetak.

Tompson s klupe ubacio 35

Meč je obeležio Klej Tompson sa 35 poena (7 trojki) i 6 skokova. Interesantno je da je ovo bilo prvi put da utakmicu nije počeo u startnoj petorci još od 11. marta 2012. Dakle, posle skoro punih 12 godina je bio rezervista.

On i trener Stiv Ker su imali polemiku u četvrtak ujutru kada ga je Ker obavestio da više neće biti član startne petorke. Njega je zamenio Brendin Podžiemski. Kako je objasnio Ker, Tompson nije baš dobro primio tu odluku, ali to je prouzrokovalo inat kod njega da odigra verovatno najbolji meč dosadašnje sezone.

Fantastičan je bio i Drejmond Grin sa 23 poena i po 5 skokova i asistencija, Kari je dodao 16 poena, a Vigins 19. U redovima Jute Sekston je ubacio 35 uz 9 asistencija, a Kidžonte Džordž 33. Markanen je zaustavljen na 20 uz 14 skokova, a Kolins na 18 i 13 skokova.

Anonimusi rešili Janisa i Lilarda

Bilo je dramatično i u Memfisu, gde je desetkovani domaćin, iznenadio jednog od favorita za šampionski prsten – Milvoki 113:110.

Činilo se da Grizlisi imaju sigurnu pobedu u rukama kada su vodili 9 razlike na 49 sekundi pre kraja. Međutim, primili su dve trojke od Bizlija i u napadu ništa nisu mogli da urade. Tako da su na 29 sekundi pre sirene Baksi imali napad za izjednačenje.

Međutim, spetljali su se, pre svih Lilard, pa je na kraju pokušao da pogodi trojku iz teške pozicije i nije uspeo. Drugi uzastopni poraz Milvokija i treći u poslednjih pet mečeva. Nešto ne štima ni sa novim trenerom Dokom Riversom. Očigledno, nije stvar do stručnog štaba nego do zvezda u timu.

Janis Adetokumbo je upisao svoj 43. tripl- dabl u sezoni – 35 poena i 12 asistencija. Lilard je postigao 24 poena, a Bobi Portis 15.

Pobednika su predvodili igrači koji uopšte nisu bili u prvom planu tokom sezone. Ipak, s obzirom na brojne povrede koje su desetkovale Memfis neko je morao da iskoči. Dži Dži Džekson i Zajar Vilijams su postigli po 27 poena i bili udarni tandem u odsustvu Bejna, Džereta Džeksona i Morenta.

Meč su odigrali i prvoplasirani i pretposlednji tim na tabeli Zapadne konferencije, Minesota i Portland. Rezultat je bilo očekivano demoliranje Trejlblejzersa od strane “vukova” 128:91.

Iskorišćena je prilika da se i starteri koliko-toliko odmore, pa Edvards i ekipa nisu zapinjali i trošili se. “Ent” je ubacio 34 poena, a pratio ga je Tauns sa 23. Kod Portlanda 20 poena Grenta.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka