Pratite nas preko:
CRVENA ZVEZDA vs CACAK 94 Nis, 16.02.2024. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Kup Srbije Radivoj Korac, Crvena zvezda, Cacak 94
Davidovac u prodoru (Foto: MN press)

Košarka

Zvezda se mučila jednu četvrtinu pa zgromila Čačane i zakazala finale Kupa

Košarkaši Crvene zvezde prvi su finalisti Kupa Radvoja Koraća nakon što su ubedljivo savladali ekipu Čačka sa 87:52. Najzaslužniji za trijumf u redovima crveno-belih bio je Luka Mitrović sa 15 poena.

Čačani, koji su u prethodnoj rundi šokirali gradskog rivala, ABA ligaša ekipu Borca, držali su se dobro samo u prvoj četvrtini (15:15) u kojoj su naterali i trenera crveno-belih Janisa Sferopulosa da vrišti na svoje igrače koji su očajno ušli u utakmicu.

U preostale tri četvrtine crveno-beli su se dozvali pameti. Prednost je samo rasla, pa su posle druge deonice koju su dobili sa 20:8 na pauzu otišli sa solidnom prednošću – 35:23.

Treća četvrtina bila je najubedljivija za crveno-bele (29:14), pa su poslednjih deset minuta na krilima ogromne prednosti crveno-beli zaigrali efektno i atrakivno pa smo videli i monstruozno zakucavanje Dalibora Ilića.

U redovima crveno-belih videli smo i debi mladog Andreja Kostića (18) koji je ubacio sedam poena i imao sjajnu blokadu u samom finišu meča. Trener Sferopulos odmorio je nosioce igre poput Teodosića i Gedraitisa za ono što ih tek očekuje.

Na kraju, Zvezda je slavila sa 35 poena razlike i izborila plasman u finale gde je u subotu od 21 sat očekuje duel sa boljim iz meča Vojvodina – Partizan, koji se igra večeras u isto vreme.

Mitrović sa 15, Ilić sa 13, Nedović s 11 i Davidovac sa deset poena bili su dvocifreni u redovima Zvezde.

Kod Čačana je samo Lakić ubacio 11 poena, ostali su bili jednocifreni. Uprkos svemu, Čačak 94 može da bude zadovoljan posle svega što je prikazao u Nišu. Pružio je dobar otpor Zvezdi više od 10 minuta.

Šut je bio najveći problem na ovom meču. Do poslednjeg kvartala Čačani su postigli samo jednu trojku, a duel su okončali sa tri šuta sa linije 6,75 metara.

Cup tree provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka