Pratite nas preko:
PARTIZAN vs VOJVODINA Nis, 16.02.2024. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Kup Srbije Radivoj Korac, Partizan, Vojvodina
Kevin Panter (Foto: MN press)

Košarka

Vojvodina dobro izmorila Partizan, gledaćemo Večiti derbi u finalu Kupa u Nišu

Košarkaši Partizana boriće se protiv večitog rivala Crvene zvezde za titulu u Kupu Radivoja Koraća u subotu od 21 čas u hali Čair u Nišu. Crno-beli su tu privilegiju stekli pobedom nad Vojvodinom u drugom polufinalu od 80:67, na krilima najefikasnijih Kaminskog i Nanelija (po 15 poena).

Mučili su Novosađani dobrano ekipu Željka Obradovića celo prvo poluvreme. Prva četvrtina protekla je u vođstvu Vojvodine, da bi se Partizan probudio u finišu i rešio je u svoju korist sa 24:22.

U drugoj deonici je beogradski tim bio nešto bolji (19:14) pa je na pauzu otišao sa najvećih sedam poena prednosti i činilo se da drži stvari pod kontrolom – 43:36.

Delovalo je da su crno-beli u trećoj rešili pitanje pobednika pošto su pred kraj ove deonice imali i na najvećih 12 poena razlike na utakmici (60:48), ali su se u poslednjoj po ko zna koji put ove sezone opustili i dozvolili Vojvodini da se potpuno vrati u meč.

Za nešto manje od pet minuta Novosađani su prišli samo na posed zaostatka (66:63), ali je Željko Obradović tajm-autom prekinuo agoniju i Partizan posle serije od 12:2 otišao na ipak nenadoknadivu razliku za borbene Novosađane.

Najefikasniji kod pobednika bili su Frenk Kaminski i Džejms Naneli sa po 15 poena. Zek Ledej je upisao 13 poena, a po osam dodali su Pi-Džej Doužer i Uroš Trifunović.

Amerikanac Džered Kaningem imao je 17 poena u poraženom sastavu, a po 10 dodali su Zoran Nikolić i Luka Ašćerić.

Cup tree provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka