Pratite nas preko:
Vaterpolisti Srbije na utakmici FINA Svetske Lige protiv Italije, Sabac 18.01.2022. godine Foto: MN PRESS / Ivica Veselinov VATERPOLO, WATERPOLO, FINA, WORLD LEAGUE, SVETSKA LIGA, SRBIJA, SERBIA, ITALIJA, ITALY
(Foto: MN Press/Ivica Veselinov)

Još sportova

Nekada velesila danas samo prosek! Delfini porazom okončali Svetsko prvenstvo

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od Grčke u borbi za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Dohi sa 15:11 (5:2, 3:3, 2:4, 5:2).

Na prethodnom Evropskom prvenstvu bili smo sedmi, sada na Svetskom šesti, plasirali smo se na Olimpijske igre, ali smo daleko od statusa vaterpolo velesile koji smo nekada imali. Postali smo prosek.

Grci su odlično započeli duel i početkom druge deonice su došli do četiri gola prednosti (6:2). Delfini su tek u trećoj deonici (koju su dobili sa 4:2) bolje zaigrali, došavši do zaostatka 10:9 na kraju treće deonice, ali nisu imali snage za preokret. Grčka je uzvratila na početku četvrte i došla do sigurnog slavlja.

Ova selekcija je na prošlom Svetskom prvenstvu bila srebrna, dok je Srbija završila kao četvrta.

Radomir Drašović je bio prvi strelac Srbije sa tri pogotka, Nemanja Ubović i Dušan Mandić su po dva puta zatresli mrežu. Gjuvecis i Kakaris sa po tri gola su bili najraspoloženiji kod Helena.

Ostalo je još da se odigra finale između Hrvatske i Italije od 15.30 časova.

Bronzu je osvojila Španija, pobedivši Francusku 14:10, dok je Mađarska posle peteraca savladala Crnu Goru sa 18:16, čime je zauzela sedmo mesto. 

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova