Pratite nas preko:
Atletiko Madrid
Foto: Beta (AP Photo/Pablo Garcia)

Fudbal

Levandovski iz penala u 97. za pobedu, Aspas uradio što niko nije Barsi: Atletiko bacio petardu na Las Palmas

Fudbaleri Atletika savladali su u Madridu ekipu Las Palmasa rezultatom 5:0 u okviru 25. kola španske La lige.

“Jorgandžije” su ostvarile veoma ubedljiv i prilično lak trijumf protiv ekipe iz gornjeg dela tabele, a to će sigurno dati dodatni podstrek pulenima Dijega Simeonea u nastavku sezone.

Sve je praktično već bilo gotovo tokom prvih 45 minuta nakon čega je Atletiko već vodio sa 2:0 zahvaljujući veoma raspoloženom Markosu Ljorenteu.

On se prvo u 15. minutu odlično snašao nakon odbijene lopte, da bi pet minuta kasnije Španac lako zatresao mrežu nakon što je Korea iskoristio grešku odbrane domaće ekipe.

Upravo je Anhel Korea početkom drugog poluvremena povisio rezultat na 3:0, a Argentinac je pogodio i u 62. kada je bio precizan sa bele tačke.

Konačan rezultat postavio je Memfis Depaj u 87. minutu kada je poslao neodbranjiv udarac.

Levandovski sprečio novi kiks

Umalo novi kiks Barselone. Katalonski i španski gigant došao je do bodova u Vigu golom Roberta Levandovskog u 97. minutu iz penala.

Bilo je 1:2 (0:1), a posle meča na Balaidosu “blaugrana” će morati da brine o igri, jer ako ovako nastavi, može da ispusti i mesto koje vodi u Ligu šampiona. O tituli sa Ćavijem Ernandezom na klupi odavno niko više i ne razmišlja.

Povela je Barsa u 45. minutu golom svog najboljeg strelca i najboljeg fudbalera Roberta Levandovskog u 45. minutu. Bio je to 11. gol za Poljaka ove sezone u La Ligi.

Već posle dva minuta nastavka Selta je došla do gola. Jago Aspas je u godinama, ali i dalje ume da zabiberi velikanima. Izjednačio je na 1:1. Zanimljiva je činjenica da je Aspas jedini fudbaler koji je dao Barseloni dvocifren broj golova u La ligi u 21. veku – tačnije 11. On toga čak 10 trenutnom golmanu Ter Štegenu.

Kada se činilo da sve ide ka remiju, usledio je penal za goste u 93. minutu. Levandovski je pucao, Gvajta odbranio, ali sudija Huan Pulido odlučio je da ponovi penal posle signalizacije iz VAR sobe. Levandovski iz drugog pokušaja nije pogrešio, stigao je i do 12. gola u sezoni. Barsa je slavila golom u 97. minutu.

LA LIGA, 25. kolo

Viljareal – Hetafe1:1 (0:1)

Subota

Atletiko Madrid – Las Palmas 5:0 (2:0)

Osasuna – Kadiz 2:0 (0:0)

Selta Vigo – Barselona 1:2 (0:1)

21.00 Valensija – Sevilja

Nedelja

14.00 Rajo Valjekano – Real M.

16.15 Granada – Almerija

18.30 Majorka – R. Sosijedad

21.00 Betis – Alaves

Ponedeljak

21.00 Atletik Bilbao – Đirona

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal