Pratite nas preko:
Barselona
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Košarka

El klasiko u finalu Kupa Španije: Barsa se igrala košarke, u drugoj četvrtini postigla 40 poena

Real Madrid i Barselona će se naći u finalnoj utakmici Kupa Španije.

I jedni i drugi su bez nekih velikih problema stigli do finala, s tim što je na papiru, Real imao nešto teži zadatak protiv Valensije. 

“Kraljevi” su bili ubedljivi sa 95:76, najefikasniji kod pobednika bio je Musa sa 18 poena, Jabusele je dodao 14. Kod Valensije, Dejvis je imao 18 postignutih poena. 

Barselona je postigla čak 108 poena, na kraju 108:76, prilično ubedljivo, ali šta reći za neverovatnu drugu četvrtinu ovog tima. 

Posle 14:16 u prvoj, Barselona je napunila koš Tenerifea sa 40 poena u drugoj četvrtini, primila samo 8. Do kraja čista rutina za Barselonu u Malagi. 

Katalonci će tako u nedelju od 18.30 pokušati da dođu do prvog trofeja u sezoni u duelu sa najvećim rivalom – Real Madridom, a kvote pogledajte OVDE.

Na kraju je najefikasniji kod pobednika Vili Ernangomez sa 15 poena i 7 skokova, a 13 poena dodao je Brizuela. Tomaš Satoranski upisao je 11 poena, 5 skokova i 7 asistencija, a po 10 su ubacili Abrines, Jokubaitis i Para. Nikola Kalinić je za 11 i po minuta imao 2 poena i 1 asistenciju.

Kod ostrvljana Abromaitis je upisao 16, a veteran Marselinjo Uertas 15 poena.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka