Pratite nas preko:
NEBOJSA COVIC, predsednik kosarkasa Crvene zvezde, na Novogodisnjem koktelu u hotelu Crowne Plaza. Beograd, 26.12.2022. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Crvena zvezda, Kraun Plaza
Nebojša Čović (Foto: MN Press/Nebojša Paraušić)

Evroliga

Čović: Partizan potrošio 60 miliona evra, Zvezda 34 u poslednje tri sezone

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je gostujući u podkastu “Luka i Kuzma” da je Partizan potrošio skoro trostruko više za period od dolaska Željka Obradovića u prethodne tri godine u odnosu na crveno-bele.

Nakon razgovora o aktuelnim temama koje se tiču Kupa Radivoja Koraća, pravljenja tima Crvene zvezde za ovu sezonu, prvi čovek crveno-belih se dotakao i pojedinih brojki.

– Ulaganja za poslednje tri godine, otkako je došao Željko Obradović, meni je zadovoljstvo što je on došao u Partizan. I ranije sam govorio da je on najbolji trener u Evropi: oni su potrošili ukupno 59.771.000, a mi 34.239.000. Prosečno, oni 19.923.000, a mi 11.413.000.

– Što se trofeja tiče, mi imamo šest, oni jedan. Ako gledam prosek po trofeju, Zvezdin je 5.700.000, a Parizanov je 59.771.000 – tvrdi Čović.

Željko Obradović
Foto: MN Press

“Obradović me zvao posle ponoći”

Nebojša je otkrio i da Zvezda nikad nije pravila plansko vređanje, dok je podsetio i na 2017. godinu, kada su crveno-beli prvi put slavili protiv Fenerbahčea, a kad je Željko Obradović imao burnu konferenciju.

Čović je otkrio da ga je Obradović tada zvao posle ponoći.

– Ja sam protiv vređanja i maksimalno se trudim i nikada, otkako sam ja u Zvezdi, nikad nismo napravili scenario da bilo koga vređamo. Željko se ljutio kad je Fenerbahče prvi put izgubio od Zvezde, kada je rekao da je izgubio prijatelje, da mi smo prijatelji. Posle me zvao u jedan sat uveče. Ne postoji čovek koji je bio blizu mene da mu nisam pomogao i da mu nisam uticao na karijeru – istakao je Čović.

Nebojša Čović
Čović i Kampaco (Foto: MN Press)

“Kampaco igrao za 1.650.000 evra”

Čović je otkrio i koliko je Fakundo Kampaco zaradio za svoje vreme provedeno u Zvezdi, a dodao je i da je njegov klub ove sezone ponudio koliko i Real Madrid, ali da se Argentinac odlučio za Španiju.

– Ponudili smo koliko je ponudio i Real. Time što se vratio u Madrid, on je rešio dug od dva miliona prema njima, koji se vukao od NBA lige. Kampaco je u Zvezdi igrao za milion i 650 hiljada evra ukupno. To se razdvajalo po ratama. Znate i sami priče koje su bile, pet miliona, 10 miliona, avioni, kamioni… – rekao je Čović.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga