Pratite nas preko:
NBA fantasy; Foto: Soccerbet.rs

Fantasy

NBA FANTASY – Second chance: Posle All-star pauze ništa više nije isto

NBA pre i posle All-Star pauze je potpuno drugačiji nivo takmičenja. Od večeras počinje mnogo jača i ozbiljnija košarka za većinu franšiza, dolazi do redistribucije uloga i minuta u rosterima.

SoccerBet je kreirao celosezonski turnirski mod takmičenja pod nazivom “Second Chance”.

Pravila ovog modusa su sledeća:

Turnir se igra tokom celog ostatka sezone I svaka ekipa ima priliku da iskoristi svoju “drugu šansu” za osvajanje titule. Rezultati se računaju isključivo nakon All-Star pauze. Timovi se mogu prijaviti za učešće u turniru do određenog roka.

Transferi su privremeni i stupaju na snagu na početku svakog kola. Svako kolo ćete dobiti 1 besplatan transfer. Transferi koji premašuju vaše dostupne besplatne transfere koštaće -12 bodova. Možete sačuvati do 7 besplatnih transfera ako ih niste koristili.

Budžet je ograničen na 125 (13.8 u proseku) miliona za izgradnju tima od po dva PG, SG, SF, PF i jednog C.

U slučaju da neki igrač ne igra, biće automatski zamenjen drugim igračem iz istog tima sa iste pozicije.
Najbolji rezultat svakog igrača se računa – ako igrač igra više od jednom u istom kolu, računa se njegov najbolji rezultat.

Nema tie-break pravila – ako su dva ili više timova izjednačena, oni će deliti isto mesto.

Fantazi roster:

Na poziciji PG odlučili smo se za Luku Dončića koji će sa Dalasom do kraja sezone juriti što bolju poziciju na prejakom Zapadu. Luka igra na MVP nivou, ali za ozbiljnije razmatranje o nagradi potreban mu je i uspeh tima. Drugi plej je jeftinija opcija Trej Men iz Šarlota, koji igra predobro u nedostatku Lamela Bola, kod kojeg je pitanje hoćemo li uopšte gledati do kraja sezone, a i ako zaigra, sigurno neće igrati do kraja sezone jer nema potrebe da rizikuje svoje krhko zdravlje.

Dva beka su iz ekipa koje su u “tankerskom” modu, ali koje koriste svoju šansu maksimalno. Prvi je Anferni Simons iz Portlanda, koji se sprema da preuzme ulogu koju je imao Demijan Lilard i da bude nosilac franšize u sledećoj deceniji. Drugi je Vins Vilijams mlađi iz Memfisa, koji se najbolje snašao posle povreda od gotovo cele prve dve petorke i sjajno koristi minute i prostor pred sobom.

Krila su Džimi Batler, koji mora da zategne posle loše serije svog Majamija i sada je onaj deo sezone u kojem se pretvara u košarkašku zverinu, kako ga i kroz karijeru prati reputacija. Drugi je novopeceni igrač Filadelfije i jedan od najboljih šutera lige, Badi Hild, koji sjajno koristi nedostatak Embida i preuzeo je ogroman broj šuteva, a forma je u ogromnom skoku.

Prvi krilni centar je najveća mašina NBA lige Janis Antetokumpo, koji mora jače jer Milvoki je u uzasnoj formi u odnosu na svoje ambicije. Drugi je pozitivni pokretač Golden Stejta, Džonatan Kaminga, koji je preuzeo lidersku ulogu iz senke na terenu.

Centar je, naravno, Nikola Jokić, koji svake večeri radi neverovatne stvari na terenu i prvi je kandidat za MVP nagradu i lider je dosadašnjeg dela fantazija po broju osvojenih poena u sezoni do sada.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy