Pratite nas preko:
Porodica Jokić na utakmici Denvera (Foto: Printscreen/Twitter)

Košarka

Jokićev istorijski rekord za besmrtnost i najslađi poljubac koji je videla cela Amerika (VIDEO)

Nikola Jokić je ponovo oduševio u NBA ligi. Denver je savladao Vašington rezultatom 130:110, a srpski centar je uspeo da upiše novi tripl-dabl koji će ga svrstati na listu besmrtnih.

Centar Nagetsa je u trijumfu nad jedinim timom protiv koga nije imao “tripl-dabl” do sada, zabeležio 21 poen, 19 skokova i 15 asistencija i postao treći igrač u istoriji najjače košarkaške lige koji je imao ovakav učinak protiv svakog tima protiv kojeg je igrao. Prva dvojica su Lebron Džejms i Rasel Vestbruk.

Ono što nikome nije pošlo za rukom od noćas jeste srpskom asu. Jokić je prvi igrač u istoriji NBA lige koji je imao tripl-dabl sa preko 20 plus poena i 15 plus skokova i asistencija, a koji nije imao promašaj iz igre!

Verovali ili ne, Jokić je pogodio svih 10 šuteva koje je pokušao. Ovoga puta nije gađao za tri poena, već je pogađao isključivo dvojke. Jedini put ruka mu je zadrhtala sa linije za slobodna bacanja (1/2).

Takođe,niko u istoriji NBA nije imao četiri “tripl-dabla” bez promašaja iz igre. Vilt Čemberlen i Nikola Jokić imali su po tri, ali sada je Srbin usamljen na večnoj listi.

Jokić: O rekordima ćemo kad završim karijeru

Trener Majk Meloun rekao je posle meča da Nikola može da precrta i Vizardse sa svoje “tripl-dabl” liste na šta se Jokić osvrnuo:

– To je nešto na šta ću se vratiti tek kad završim karijeru, na rekorde i istoriju… Pogledaću iza sebe i verovatno reći da je sve ovo što sam uradio do sada bilo jako dobro – rekao je Jokić posle meča.

A kad smo kod rekorda da kažemo da se posle 121. “tripl-dabla” u karijeri Jokić nalazi na 17 ovakvih učinaka zaostatka za Medžikom Džonosonom, kao i da je treći na večnoj listi NBA lige u ovom statističkom parametru.

Poljubac ćerkice za stidljivka iz Sombora

Meč između Denvera i Vašingtona sa tribina je pratila i porodica Nikole Jokića. Njegova žena Natalija, ćerka Ognjena, baš kao i braća Strahinja i Nemanja prisustvovali su istoriji.

Dok je davao intervju posle meča oko kamere je uhvatilo momenat sa kraja susreta kada je Nikola pozdravljao publiku, a potom video porodicu i momenat kada su mu Natalija i Ognjena poslale poljubac.

Nije na to ostao imun i uzvratio je u svom stilu, a cela Amerika je videla koliko je Ognjena slatka.

Pored rekordera Nikola Jokića u ekipi Denvera su se istakli Majkl Porter Džunior sa 22 poena i 11 skokova, dok je Džamal Marej upisao 18 poena uz 8 asistencija.

U ekipi Vašingtona najbolji je bio Kajl Kuzma sa 31 poenom i 13 uhvaćenih lopti. Podbacio je Deni Avdija sa pet poena i šutem iz polja 2/12.

NBA rezultati

Klivlend – Orlando 109:116
Indijana – Detroit 129:115
Filadelfija – Njujork 96:110
Toronto – Bruklin 121:93
Dalas – Finiks 123:113
Čikago – Boston 112:129
Nju Orlans – Hjuston 127:105
Oklahoma – LA Klipers 129:107
Denver – Vašington 130:110
Juta – Šarlot 107:115
Golden Stejt – LA Lejkersi 128:110
Sakramento – San Antonio 127:122

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka