Pratite nas preko:
Miami Heat guard Jaime Jaquez Jr. (11) shoots against Atlanta Hawks guard Bogdan Bogdanovic (13) and center Clint Capela (15) during the second half of an NBA basketball game, Saturday, Nov. 11, 2023, in Atlanta. The Miami Heat won 117-109. (AP Photo/Mike Stewart)
Foto: Beta/AP Photo/Mike Stewart

Fantasy

NBA daily fantazi: Raspored timova u nedelji ispred nas i četiri predloga dana

Danas, prvog dana osamneste nedelje na SoccerBet portalu i aplikaciji, kreiran je dnevni fantazi izazov NBA lige od svih četiri meča koji se po rasporedu igraju danas.

Zaseban specijal dana je meč između Sacramento Kingsa i Majami Hita. Proći ćemo kao i svakog ponedeljka kroz raspored timova u nedelji ispred nas, a zatim dati tri naša predloga za fantazi izbor dana.

Ekipi koje imaju četiri meča u osamnaestoj nedelji su: Bruklin, Šarlot, Klivlend, Dalas, Detroit, Golden Stejt, Indijana, Memfis, Majami, Minesota, Njujork, Toronto.

Ekipi koje imaju tri meča u osamnaestoj nedelji su: Atlanta, Boston, Čikago, Denver, Hjuston, Los Anđeles Klipersi, Los Anđeles Lejkersi, Milvoki, Nju Orleans, Oklahoma, Orlando, Filadelfija, Finiks, Portland, Sakramento, San Antonio, Juta i Vašington.Top of FormTop of Form

Danas radimo drugačije predloge jer ćemo iz svakog meča dati po jednu opciju za koju smatramo da je najbolji odnos cene i doprinosa. Prosečna cena po igraču u dnevnom izazovu je 10.2 miliona.

Sacramento Kings forward Domantas Sabonis (10) passes the ball as Denver Nuggets center Nikola Jokic (15) defends during the second half of an NBA basketball game in Sacramento, Calif, Friday, Feb. 9, 2024. (AP Photo/Jed Jacobsohn)
Foto: Beta/AP Photo/Jed Jacobsohn

Indijana – Toronto

Dosta dobrih opcija u oba tabora, a mi smo se odlučili za Majlsa Tarnera iz Indijane iz više razloga. Cena je približna proseku i iznosi 10.7 miliona, a po nama je ona nepravedno niska i zato i koristimo ovu situaciju. Bivši reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država je u sjajnoj formi i poslednja četiri meča koje je igrao je imao 37-44.50 fantazi poena, dok mu je prosek sezone 32.79. Praktično, sam je dominirao poslednjim mečom protiv zahuktalog Dalasa.

Večeras protivnik je Toronto i direktan duel sa Peltlom, koji je onaj tim centar koji kampuje u reketu, dok je Majls, kako znamo, strec petica koji širi i šutira trojke najčešće sa centralne pozicije, ali i poludistance iz svih pozicija. Bolji atletizam, motorika i odbrana dodatno pojačavaju utisak.

Indiana Pacers' Tyrese Haliburton (0) and Buddy Hield, right, celebrate during the second half of an NBA basketball In-Season Tournament game against the Boston Celtics, Monday, Dec. 4, 2023, in Indianapolis. (AP Photo/Darron Cummings)
Foto: Beta/AP Photo/Darron Cummings

Njujork – Detroit

Niska i odlična cena od 6.7 miliona Simonea Fontekija se mora iskoristiti. Sjajni Italijan koristi sve benefite trejda u Detroitu i iz meča u meč pokazuje da nije višak u ligi, baš naprotiv. U kontinuitetu sa visokim brojem minuta koji idu preko 30 u proseku, ima dosta dobre fantazi brojeve. Forma pokazuje da je na 25.80 fantazi poena, a u dva meča je to išlo i preko 30, što je za ovaj rang cene predobro.

Njujork kao protivnik jeste defanzivnije orijentisan, ali ne onoliko čvrst kao ranije, što zbog činjenice da imaju povređene košarkaše, tako i zbog promenjene filozofije nakon deadline-a. U jedinom meču ove sezone protiv Njujorka, ali u dresu Jute, imao je skor od 25.25 fantazi poena za 30 minuta. Kada pogledamo njegovu kartu šuta na svim mečevima od kako je prešao u Detroit, vidimo da je šutiranje iz svih pozicija prisutno – kako spolja tako i u reketu i na prodoru. Cena se samo nije razvila dovoljno.

Detroit Pistons forward Bojan Bogdanovic (44) drives on Los Angeles Clippers guard Russell Westbrook (0) in the first half of an NBA basketball game in Detroit, Friday, Feb. 2, 2024. (AP Photo/Paul Sancya)
Foto: Beta/AP Photo/Paul Sancya

Memfis – Bruklin

Treća najskuplja opcija Grizlisa je najmlađi igrač u celoj ligi, Dži Dži Džekson. Znamo da je do takvih okolnosti dovela situacija sa povredama u prošlogodišnjoj drugoj ekipi Zapada, ali da će ovako izgledati roster na polu sezoni niko nije očekivao. Baš tu situaciju je Dži Dži Džekson iskoristio na nivou da se na njega ozbiljno računa sledeće sezone, jer kada pogledamo brojeve, on je na proseku forme od 31.10 fantazi poena.

Kada pogledamo statistiku, gotovo redovno je preko 30 fantazi poena, a neretko ide i preko 40, dok minuti jedva dodiruju brojku od 30 po meču. I sve to deluje dosta organski i bez forsiranja, što ukazuje na neobjašnjivu zrelost za svoje godine i situaciju u kojoj se našao. Cena od 10 miliona je skroz prihvatljiva za meč protiv uzdrmanog Bruklina koji je nedavno smenio trenera.

MEmfis Klipesi NBA
Foto: Beta (AP Photo/Brandon Dill)

Sakramento – Majami

Majami je ispred ovog meča sa nekoliko suspenzija zbog incidenta u meču protiv Nju Orleansa. Neće biti u rosteru Batlera, našeg Jovića i Tomasa Brajanta. Sa tako suženim krugom igrača biramo Bema Adebaja. Druga najskuplja opcija dana je u direktnom duelu protiv prve dominacije Sabonisa.

Bem je sigurno najbolji defanzivac pod košem jer svojom snagom i motorikom može da čuva gotovo sve od 1 do 5. Zato mislim da će se njegova cena od 12.9 miliona više isplatiti od Saboniseve koja iznosi 16.3 miliona. Forma mu je svakako u usponu i ona iznosi 45.65 fantazi poena. Prvi meč je dobio Sabonis, ali su okolnosti sada drugačije i očekujemo baš jak odgovor na obe strane parketa.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy