Pratite nas preko:
Mallorca's goalkeeper Predrag Rajkovic celebrates after his teammate Abdon scored his side's second goal during a Spanish La Liga soccer match between Mallorca and Barcelona at the Son Moix stadium in Palma de Mallorca, Spain, Tuesday, Sept. 26, 2023. (AP Photo/Francisco Ubilla)
Problem u najavi: Predrag Rajković (Foto: Beta/AP Photo/Francisco Ubilla)

Fudbal

Da li su Srbinu dani odbrojani? Slovak nestvarnim odbranama odveo Majorku u finale Kupa (VIDEO)

Majorka je prvi finalista Kupa kralja nakon što je u dve utakmice eliminisala Real Sosijedad i to na njegovom terenu posle produžetaka i penala.

Heroj meča je bio slovački golman Dominik Grif (26), inače rezervni golman tima sa čuvenog ostrva koji je odbranio penal u regularnom toku meča, kao i u penal-seriji.

U prvom meču na Majorki bilo je nerešeno bez golova, dok je u San Sebastijanu bilo 1:1. Poveli su gosti preko Gonzalesa u 50, a izjednačio je Ojarzabal u 71. Prethodno je Grif skinuo udarac Braisa Mendeza sa 11 metara u nadoknadi prvog poluvremena.

Posle produžetaka, nije bilo pobednika pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

U prvoj seriji Grif je pročitao udaraca Ojarzabala, a njegovi saigrači svi do jednog bili precizni do kraja. Majorka je tako izborila četvrti plasman u finale Kupa kralja u istoriji, prvi put posle 21 godine.

Podsetimo, mrežu Majorke u Primeri čuva srpski reprezentativac Predrag Rajković, ali se ovaj tim nalazi u donjem delu tabele sa samo četiri pobede. Videćemo da li će trener Havijer Agire možda nagraditi Grifa za herojsku partiju u Kupu i poveriti mu mesto prvog golmana od sledećeg kola.

Pored Rajkovića, na ovom meču nije nastupio ni štoper Matija Nastasić, dok je rezervista Nemanja Radonjić ušao u igru u 107. minutu, a pogodio je i jedanaesterac u četvrtoj seriji.

Inače, plasman Majorke u finale znači i da će Kup kralja sigurno dobiti novog vlasnika šestu godinu uzastopno, pošto drugi polufinalni par čine dva Atletika – iz Madrida i Bilbaoa, koji se sastaju u revanšu u četvrtak od 21.30 časova.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal