Pratite nas preko:
Ferrari driver Carlos Sainz of Spain steers his car during the qualifying session ahead of Sunday's Formula One Italian Grand Prix auto race, at the Monza racetrack, in Monza, Italy, Saturday, Sept. 2, 2023. (AP Photo/Luca Bruno)
Foto: Beta/AP Photo/Luca Bruno

Fantasy

Dosad neviđeno u Srbiji: Fantasy Formula 1, više od 1000 igrača već sastavilo svoj tim

Uzbudljivi svet SoccerBet fantazi sportova doživljava ekspanziju nikad ranije viđenu, a sada je tu i fantazi Formule 1 takmičenje koje startuje ovog vikenda.

Do sad nešto neviđeno u Srbiji pojavilo se na platformi SoccerBet-a, a vam preostaje da izaberete 5 vozača i jedan tim, te uplavite sa nama u najzanimljiviju igru do sad. Za F1 fantazi sezonu trenutno je prijavljeno preko 800 igrača, a nagradni fond iz dana u dan se povećava, trenutno iznosi 2.070.000 dinara.

Fantazi Formula 1 (F1) postaje sve popularniji među ljubiteljima brzine i automobilizma širom sveta, tako i u Srbiji. Ova uzbudljiva igra omogućava navijačima da postanu “menadžeri” svojih timova, birajući vozače i strategiju kako bi osvojili virtuelne trke.

Pravila igranja

Da biste maksimalno uživali u ovoj igri, važno je razumeti osnovna pravila i uputstva.

Turnir traje čitavu sezonu, odnosno 24 trke. Igrač po SoccerBet nalogu može da napravi deset timova, koji će se sastojati od pet vozača i jednog tima, a da njihova sabrana cena ne premašuje maksimalnih 100 miliona.

Vaš najjeftiniji vozač je i vaš “Underdog” te će njegovi bodovi automatski biti pomnoženi sa 1,25, kao i poeni vozača kog odaberete da bude kapiten vašeg tima.

Pred svaku novu trku imaćete jedan besplatan transfer, zamena vozača se moraa odraditi do poslednjeg roka za pravljenje tima, a to je svake subote dva sata pred početak kvalifikacija.

U krajnji rezultat ulaze svi sakupljeni pozitivni, ali i negativni bodovi iz kvalifikacija, sprinta i trke. Najveći broj poena uzeće pobednici trke – za vozača 40, dok za tim 5. Najviše negativnih bodova će vam doneti ukoliko vaš vozač bude diskvalifikovan – 5. Ostala pravila bodovanja pogledajte OVDE.

Tim i cene

Najskuplji vozač je Maks Ferštapen, a njegova cena iznosi visokih 33 miliona. Ukoliko se odlučite za njega ubrzo ćete se naći u problemu da dva vozača morate pokupiti sa samog dna cenovnog ranga. Međutim, 84,6 posto igrača fantazija je odabralo baš branioca titule što je ubedljivo i najviše procenata od svih vozača.

Sa 52 posto odabira, Danijel Rikardo zauzima drugu poziciju odabira, dok je treći njegov klupski kolega Juki Cunoda, a biralo ga je 47 posto igrača fantazija. Ferarijev dvojac Šarl Lekler sa 44 posto i Karles Sainc sa 35 zauzimaju četvrto i peto mesto.

Zanimljivo je da je samo 11 posto igrača od njih 800 odabralo Mercedesovu vedetu Luisa Hamiltona. U konkurenciji timova sa 33 posto prednjači Red Bul.

Međutim tim sasvavljen od ovih pet vozača i tima Red Bula ne bi mogli da sastavite, pošto bi vam falilo oko 4 miliona za to mi smo za vas odabrali dva po našem mišljenju zanimljiva tima.

Printscreen: Soccerbet
Printscreen: Soccerbet

Izaberite svoj tim vozača i inženjera pa se pripremite za adrenalinsku vožnju koja će vas odvesti do pobedničkog postolja.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy