Pratite nas preko:
rukometasica Srbije na utakmici EHF kvalifikacija za Evropsko Prvenstvo protiv Crne Gore u Kristalnoj Dvorani, Zrenjanin 29.02.2024. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS RUKOMET, HANDBALL, SRBIJA, CRNA GORA, EHF, SERBIA, MONTENEGRO
Nemoćne Srpkinje (Foto: MN Press/Ivica Veselinov)

Još sportova

Srpkinje se borile kao “lavice”, sudije Hrvati pogurali Crnogorke do pobede

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je na gostovanju Crnoj Gori u Podgorici sa 26:25 (14:14) u utakmici četvrtog kola Grupe 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srpkinje su, baš kao i pre nekoliko dana u Zrenjaninu, odigrale sjajan meč, a poražene su pre svega zahvaljujući sudijama iz Hrvatske (Davor i Zoran Lončar), koji su u finišu dosudili “neverovatan faul” Jovani Jovović u napadu.

Jovovićeva, Sanja Radosavljević i Anđela Janjušević postigle su po pet golova za Srbiju, dok je Tatjana Brnović bila najefikasnijA kod Crne Gore sa sedam pogodaka.

U drugom meču naše grupe Turska je ubedljivo savladala Bugarsku sa 38:13.

Na tabeli vodi Crna Gora sa maksimalnih osam bodova i obezbedila je plasman na EP, Turska ima pet, Srbija tri, dok je Bugarska bez bodova.

Srbija će početkom aprila prvo gostovati Bugarskoj, a zatim dočekati Tursku.

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće dve prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Šampionat Evrope biće održan od 28. novembra do 15. decembra 2024. godine u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova