Pratite nas preko:
Jago Dos Santos; Foto: MN Press

ABA liga

Zvezda krenula “pod ručnom”, pa slavila sa 36 razlike: Tri igrača blizu dabl-dabla u “Topolici”

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mornar u Baru rezultatom 102:66 u utakmici 21. kola regionalne ABA lige. Crveno-beli su, pao lider na Jadranu, reklo bi se “sa pola gasa” savladali poslednjeplasirani tim na tabeli. I stigli do 18. trijumfa u sezoni, uz tri poraza. Mornar i dalje “drži fenjer” sa skorom 4-17.

Interesantno, prvu deonicu dobio je domaći tim u “Topolici”, ali već od druge je sve došlo na svoje mesto. Zvezda je pojačala odbranu, ubacivala više otvorenih šuteva i lako slomila otpor Mornara. U trećem kvartalu razlika je meteorski skočila i iznosila +29, da bi u poslednjem išla i do +38.

Na kraju rutinski trijumf ekipe Janisa Sferopulosa i demonstracija sile, tek da se ne ostavi nikakva šansa konkurentima da bi u ligaškom delu ABA mogli do prvog mesta pred plej-of. Ono je, praktično, već rezervisano.

Džavonte Smart bio je najefikasniji sa 16 poena. Pored njega, čak trojica igrača bila su vrlo blizu dabl-dabl učinka. Luka Mitrović postigao je 14 koševa uz osam skokova, Dejan Davidovac 13 poena uz isti broj uhvaćenih lopti, a Majk Tobi je imao 11 poena i jedan skok više.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga