Pratite nas preko:
Jusuf Nurkić i Nikola Jokić
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt York

Košarka

Jokić na sva usta hvalio Bosanca: “Čudovište na terenu”

Nikola Jokić je posle duela Denvera i Finiksa u Bal Areni na konferenciji za medije hvalio bivšeg saigrača i reprezentativcca Bosne i Hercegovine, Jusufa Nurkića.

Dvostruki MVP i najveći kandidat za novu titulu najkorisnijeg igrača istakao je da je Bosanac odlično pojačanje za Finiks, posebno u fazi odbrane. Nije Jokić štedao komplimente za Jusufa sa kojim je nekoliko godina proveo u Denver Nagetsima.

– Jusuf može da igra odbranu. Izuzetno je visok, a preuzima sve pozicije u odbrani. Čudovište na terenu, vrhunsko pojačanje. Mislim da im odlično odgovara, a on prihvata svoju ulogu kakva god da je – rekao je Jokić.

Nurkić je 2014. draftovan kao 16-ti pik od strane Čikago Bulsa, te odmah trejdovan u Denver gde je bio do 2017. godine. Nikola Jokić je draftovan iste godine, ali kao 41. Nurkić je krenuo kao prvi centar Denvera, međutim kratko je trajala njegova “rola” na tom mestu, ubrzo se preselio na klupu odakle je mogao da gleda najboljeg na svetu.

Inače, Nurkić je meč protiv Nagetsa okončao sa sedam poena i 12 skokova te šest asistencija, a Sunse je do trijumfa rezultatom 117:107 vodio Durent sa 35 poena, osam skokova i pet asistencija. Utakmica je završena nakon produžetaka, a najefikasniji u poraženom sastavu bio je Džamal Marej sa 28, Jokić je dodao 25 poena.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka