Pratite nas preko:
Katrin Lunde i Nikola Trajković, Printscreen: Instagram/katrinelundenorway

Još sportova

Srpska snajka se srušila usred meča: Najtrofejnija rukometašica u istoriji prebačena u bolnicu

Dramatične scene dogodile su se na utakmici ženskog rukometnog šampionata u Norveškoj. Golmanki Vajpersa iz Kristijansunda, Katrin Lunde, je pozlilo u jednom trenutku.

Ona se uhvatila za stativu i potom sela na teren pre nego što su uletele lekarske ekipe. Prekid je trajao oko tri i po minuta, posle čega je legendarna rukometašica uspela da ustane. Na nogama je otišla ka svlačionici, a odmah potom prevezena u bolnicu.

Srećom, nije ništa bilo ozbiljno i ustanovljen je trenutni pad krvnog pritiska.

– Urađeni su testovi da se proveri da nije ništa drugo do pad krvnog pritiska. Nema naznaka nečeg ozbiljnog i svi dosadašnji testovi su pozitivni. Očekuje se da će Katrin za kratko vreme doći kući – rekao je Morten Jergensen, sportski koordinator u klubu.

Lunde je apsolutna legenda norveškog i svetskog rukometa. Uz to je i srpska snajka pošto je udata za nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde, Nikolu Trajkovića, koji je sada trener Radničkog iz Niša.

Najtrofejnija rukometašica u istoriji je u karijeri osvojila 63 odličja sa klubovima i reprezentacijom. Između ostalog bila je 2 puta olimpijska šampionka, 2 puta svetska i 6 puta evropska prvakinja. Ligu šampiona je osvojila 7 puta.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova