Pratite nas preko:
SHAVON SHIELDS Sejvon Silds kosarkas Olimpija Armani Milano na utakmici Evrolige protiv Partizana u hali Stark Beogradska arena, Beograd 07.12.2023. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Partizan, Evroliga, Olimpija Armani Milano
Kevin Panter i Ševon Šilds na meču Partizan - Olimpija u Beogradu, Foto: MN Press/Marko Metlaš

Evroliga

Mirotić najavio, Nejpir presudio Partizanu: Ledej “kratak” za produžetak, poraz koji mnogo boli crno-bele

Auh kakva utakmica i koliko težak i bolan poraz Partizana! Bivši igrač Crvene zvezde, Šabaz Nejpir, na kraju je presudio crno-belima sa 7 poena u nizu, od čega daleka dvojka na manje od 6 sekundi pre kraja. Olimpija je pobedila Partizan 85:83.

Imali su još nešto više od 5 sekundi igrači Partizana da pokušaju da šutnu trojku za pobedu ili dvojkom da izbore produžetak. Prethodno su sudije posle “čelendža” Obradovića ustanovile da je Nejpir ipak gazio liniju, ali i ta dva poena su na kraju bila presuđujuća.

Ledej je pretrčao ceo teren, probao za 2, ali nije uspeo ni da dobaci do obruča loptu.

Šut za tri poena je na celom ovom meču služio domaći tim, uostalom pogodili su 16 trojki iz 31 pokušaja i to je ono što je presudilo. Upravo zahvaljujući trojkama su držali rezultatski egal kad god bi Partizan napravio neku seriju poena i bio u dobrom momentumu.

Mirotićeva osveta Grobarima

Nikola Mirotić je to učinio sa 3 postignute trojke početkom poslednje četvrtine kada je preokrenuo rezultat. Može se reći da je ovo bila i neka njegova slatka osveta navijačima Partizana, koji su ga žestoko vređali tokom celog meča. Što je i bilo očekivano.

Za razliku od igrača milanskog kluba, crno-beli nisu uspeli da pogode nijednu trojku u poslednjoj deonici utakmice. Nedostajali su poeni Kevina Pantera u tom periodu. Avramović, Anđušić i Kaboklo su dali neke važne koševe, ali su i oni do kraja ostali bez snage.

Ono što je bilo evidentno jeste da su obe ekipe igrale u serijama. Bile su odlične odbrane na obe strane iako ovako visok broj poena ne govori tome u prilog.

Partizan su koštali minuti praznog hoda i bez poena, bilo ih je u svakoj četvrtini od 3 do 4. Nije znao ni na pravi način da materijalizuje i kazni čak 19 izgubljenih lopti domaćina. Pogotovo u trenucima kada je mogao da stekne prednost koja bi možda prelomila meč.

Poraz koji boli i psihički i rezultatski

Olimpija je imala i više raspucanih igrača. Mirotić i Šilds su postigli po 19 poena, Devon Hol odigrao jedan od najboljih mečeva u celoj sezoni sa 18 poena (4 trojke). Na kraju se priklučio Nejpir sa tih 7 poslednjih poena u nizu, od ukupno 15.

Avramović je kod crno-belih ubacio 19 poena, Kaboklo dodao 13, Ledej 12 i Anđušić 11.

Ne samo da je ovo još jedan težak poraz na psihološkom planu za Partizan, već je i propuštena velika prilika da se preskoči Valensija. Ovako su ostali poravnati sa najvećim rivalom za mesto u plej-inu sa istim brojem pobeda i poraza.

Standings provided by Sofascore

Uživo:

IV četvrtina

83:83 – Ali Zek Ledeeeej! Panter je solo završavao napad u svom stilu, težak šut za tri, ali Ledej je bio na skoku. Uhvatio loptu, poentirao i uz to bio fauliran.

83:80 – Loše su odigrali napad crno-beli posle tajm-auta Željka Obradovića. Avramović je promašio težak šut za tri, potom nije uhvaćena lopta na skoku nakon promašaja Mirotića. Nejpir je fauliran i postigao nove poene. On i Mirotić su tas na vagi na strani domaćina u poslednjoj četvrtini.

81:80 – Opet Anđušić pogađa mnogo bitan koš od table. Prekinuo je tri i po minuta posta bez koša iz igre Partizana. Srećom dobra odbrana i promašaji igrača Olimpije nisu kaznili novi crni period u igri Partizana. Ali iskupio se na drugoj strani Nejpir trojkom za one dve zaredom izgubljene lopte.

76:78 – Uh koliko sada važan koš uz faul Kabokloa. Između trojice i pod faulom je poentirao, tri poena iz jednog napada. Uz to je Nejpir svojim “bubicama” poklonio dve lopte Partizanu. Ovo su trenuci kada bi mogla da se prelomi utakmica.

74:73 – Ono što nije dobro za crno-bele jeste da se raspucao i Mirotić. Tri trojke u nizu nesuđenog pojačanja Partizana.

III četvrtina

64:67 – Odličan finiš treće četvrtine crno-belih. Anđušić je bio taj koji je preuzeo ulogu lidera, priključio mu se i Kaboklo. Uz to odlična odbrana, nisu dozvolili poslednja dva minuta koš iz igre Armaniju. Čini se da bi crno-beli imali i veću prednost da šut za tri poena ne služi u ovoj meri domaćina (12/23).

59:58 – Koliko bitna trojka Anđušića i to nakon što je ukrao loptu Hajnsu u odbrani. Potom i Avramović “u ofsajdu” polaže posle promašaja Šildsa. Obe ekipe i dalje igraju u serijama, prvo jedni nanižu nekoliko poena, pa onda i drugi. Mora se priznati da je Armani dosta popravio odbranu u drugom poluvremenu.

55:51 – Opet crna rupa u igri Partizana i Obradović mora da zove tajm-aut. Verovatno da bi pre svega smirio igrače, koji su ušli u nervozu. Panter je napravio faul i dobio tehničku, što su iskoristili domaći. Razigrao se i Nejpir koji je dao 5 poena u nizu.

49:50 – Na početku drugog poluvremena poenterski okršaj Pantera i Šildsa. Doužer je opet, i na ovom meču rano ušao u problem sa faulovima. Napravio je već treći i zato mora van terena. Devon Hol pogodio je treću trojku iz trećeg pokušaja. Ali odgovorio mu je na isti način Avramović.

II četvrtina

41:40 – Četiri minuta Partizan nije uspeo da postigne koš. Tek u poslednjem minutu prvog poluvremena je Aleksa Avramović pogodio trojku. Uz to je i Kaminski poentirao i u poslednjim sekundama. Imaju odličan rezultat posle prvih 20 minuta s obzirom kako je izgledalo u jednom trenutku.

35:35 – I jedni i drugi šutiraju odlično za tri poena, na 50% su. Armani je pogodio 7 iz 13, a Partizan 5 iz 10 pokušaja. Crno-beli prilično dobro zatvaraju i stižu u odbrani. Većinu trojki domaći su postigli preko ruke igrača Partizana. Samo još da pobošljaju napad, potrebno im je strpljenje u organizaciji.

22:29 – Ponovo odlično crno-beli otvaraju četvrtinu. Razigrao se Ledej koji je pogodio trojku i nanizao već 7 poena. Serija crno-belih 8:0 i opet odlična odbrana. Ukrali su do sada 7 lopti i naterali domaće na 10 izgubljenih lopti. Ponovo je Mesinin tim više od dva i po minuta bez koša u četvrtini.

I četvrtina

22:21 – Prilično rastrzana igra na obe strane, sa srljanjima i dosta izgubljenih lopti. Posebno se to odnosi na domaće, koji su izgubili već 9 lopti. Međutim, crno-beli nisu to iskoristili na pravi način. Na teren je ušao u Nikola Mirotić koga su navijači Partizana vređali. Ševon Šilds se razigrao, ima već 10 poena i to nije dobro za crno-bele.

12:10 – Upalio je Mesinin tajm-aut, serija domaćih 12:2. Dosta grešaka i izgubljenih lopti Obradovićevih igrača i laki poeni u tranziciji.

0:8 – Odličan početak Partizana, pogodili su trojke Smailagić, Kaminski i Panter. Granitna odbrana Partizana, Milano u prvih skoro tri minuta ne može da pronađe put do koša. Etore Mesina je zbog toga tražio tajm-aut.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga