Pratite nas preko:
TRISTAN VUKCEVIC, kosarkas Partizana na utakmici ABA lige protiv FMP u hali FMP Arena, Beograd 02.12.2023. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS KOSARKA, BASKETBALL, ABA LIGA, ABA LEAGUE, FMP ZELEZNIK, PARTIZAN
Foto: MN Press

ABA liga

Tristan Vukčević napustio Partizan: NBA klub uplatio obeštećenje koje dele Real i crno-beli

Tristan Vukčević nastavlja karijeru u NBA ligi. Doskorašnji prvotimac Partizana draftovan je prošlog leta od strane Vašington Vizardsa, za koje je nastupao tokom letnje lige.

Njegov NBA klub iskoristio je otkupnu klauzulu, čime je omogućeno da Tristan odmah zaigra u najkvalitetnijoj ligi na svetu.

Dvadesetjednogodišnji košarkaš je u redove crno-belih došao tokom sezone 2021-22, a u godini za nama, bio je deo tima koji je osvojio titulu šampiona ABA lige i igrao četvrtfinale Evrolige.

Propisano obeštećenje za Tristana Vukčevića je prema ranije postignutom dogovoru podeljeno između Partizana i Real Madrida, Tristanovog prethodnog kluba.

– Tristane, hvala na svemu i srećno – objavili su iz Humske.

Oglasio se i Ostoja, Partizanu najverovatnije 600.000 evra

Povodom svega se oglasio i Ostoja Mijailović.

Inače, spekuliše se o tome da bi crno-beli trebalo da zarade pola od 1.200.000 evra, koliko je klauzula. Dakle, po 600.000 evra bi trebalo da se slije i u Partizanovu, ali i u Realovu kasu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga