Pratite nas preko:
LUKA BOZIC, kosarkas Zadra, na utakmici ABA lige protiv Crvene zvezde, u u Beogradskoj Stark areni. Beograd, 11.02.2024. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, ABA League, Crvena zvezda, Zadar
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

ABA liga

Hrvatska košarka pati! Zadar od 2008. nije bio ovako “visoko”

Ubedljivom pobedom nad Cedevitom 88:65 košarkaši Zadra preskočili su ljubljansku ekipu na tabeli ABA lige i sa skorom 14-9 zauzeli četvrto mesto, koje im donosi status nosioca i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu doigravanja.

Luka Božić postigao je 26 poena i sedam skokova i osam asistencija, a posebno su važne bile tri vezane trojke u drugoj četvrtini kojima je slomio volju gostiju i usmerio utakmicu prema visokoj pobedi Zadra.

Do kraja prvog dela sezone ostala su još tri kola, a Zadar će odraditi gostovanje u Čačku kod Borca u petak, te će dočekati FMP-a, a za kraj gostuje Partizanu u Beogradu.

Cedevita Olimpija će ugostiti Mornar, a sezonu završava gostovanjima Krki i Ciboni. 

Najbolja sezona Zadra u posljenjih 16 godina

Verovatno će o prednosti domaćeg terena u četvrtfinalu odlučivati upravo tradicionalno najveći rival iz Zagreba.

Hrvatska nije imala ovako visoko plasiran klub u ovako kasnom delu sezone još od 2018. od kada se Cedevita preselila u Sloveniju.

U sezoni 2018/19. zagrebačka ekipa bila je druga sa skorom 16-6. Osim Cedevite, poslednji timn među najbolje četiri u ABA ligi bila je Cibona davne 2014. kad je i osvojila trofej.

Zadar je poslednji put bio ovako visoko 2008. kad je prvi deo sezone završio drugi sa 18-8.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga