Pratite nas preko:
Printscreen: @GolTelevision

Fudbal

Pakao kokaina mu je oduzeo život, sada je postao pisac: “Bio je to ritual pred utakmicu”

Nekadašnji španski vezista Dani Benitez okončao je karijeru u najboljim fudbalskim godinama, sa samo 26. Kako je i sam priznao fudbal i sportski život morao je da okončao zbog kokaina.

Nekadašnji fudbaler Granade je pao na doping testu, a kada je otkrivano da je uzrok konzumacija kokaina usledila mu je dvogodišnja suspenzija.

Više se nije vraćao profesionalnom fudbalu, a borbu sa zavisnošću, na ovu sve popularniju drogu kod mladih, ispričao je u biografiji “Pričam svoju priču”.

– Imao sam vrlo komplikovan i težak život zbog porodičnih problema. Majka mi je umrla 2009. godine i imao sam naviku da idem na groblje pre utakmice. Bio je to ritual. Moj odnos sa ocem, svi zanaju danije bio dobar, kad me je isterao iz kuće imao sam 15 godina – ispričao je bivši igrač Maljorke, Elčea, Granade i još nekih niželigaša.

“Pazite šta radite”

Dodao je da je u biografiji bio maksimalno iskren, te da niti jedan dao svog života nije prećutao.

– U knjizi sam govorio o svemu, ništa nisam prećutao, to je najbolji mogući način da me ljudi razumeju. Kokain, ma bilo koja vrsta droge, ili bilo koja greška koju napravite odvešće vas tačno tamo gde uvek vodi, u najgore – rekao je on, te dodao:

– Kad sam se vratio posle suspenzije sva vrata su bila zatvorena, niko nije želeo da radi sa mnom.To je nešto što me jako povredilo, normalno je da ti ne veruju, ali šta ću povredilo me, komplikovano je. Samo sam želeo da dokažem da sam pogrešio i ponovo sam želeo da budem fudbaler, ali to nije više bilo moguće. Bila je to ozbiljna greška koja se nije dala izbrisati. Pazite šta radite – rekao je sada 36-godišnji Benitez aludirajući na mlade koji i dalje traže svoj životni put.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal