Pratite nas preko:
NOVAK DJOKOVIC, teniser Srbije, i GORAN IVANISEVIC trener, na treningu na ATP turnir Serbia Open, na terenima TC Novak, SC MGM. Beograd, 22.04.2022. foto: MN Press / mr Tenis, ATP Serbia open
Ivanišević i Đoković (Foto: MN press)

Đoković

Hrvatska teorija o otkazu Ivaniševiću: “Novak ga vodio u Ameriku da mu kaže da je bivši”

Informacija da Goran Ivanišević (52) više nije trener Novaka Đokovića stigla je ovog jutra iznenada, bez najave, ali malo koji teniski fan dočekaće je kao veliko iznenađenje, tvrde hrvatske “Sportske novosti”.

Poznati list je objavio svoju teoriju o raskidu saradnje između Hrvata i Srbina tvrdeći da je Đoković odlučio da napravi “rez” pošto je sateran uza zid od strane mlađih snaga predvođenih Alkarazom i Sinerom.

– Odlučio je da nastavlja bez Ivaniševića, kojeg je u tim pozvao uoči Vimbldona 2019. i od tada mu bezrezervno verovao. Sve do početka aktuelne sezone, tačnije do Australijan Opena, gde se polufinalni poraz od Sinera pokazao kao tačka pucanja.

– Ivanišević je za Đokovićevu odluku saznao tokom Mastersa u Indijan Velsu, odakle se vratio sa saznanjem da više neće biti trener srpskog tenisača. U prevodu, „polovična“ američka turneja bila je oproštajna, a rano ispadanje i neočekivani poraz od Luke Nardija nimalo nisu popravili utisak.

– Neposredan povod za raskid bio je loš početak 2024, ali saradnja je postala klimava još prošle godine, kad je Đoković u nekoliko navrata otvoreno pokazao nepoverenje prema svom timu. Simptomatična je bila i promena menadžera posle 13 godina, kada je Italijana Eduarda Artaldija zamenio američki biznismen Mark Meden, što je bio prvi naznak da će uskoro promešati i trenerske karte – tvrde “Sportske novosti”.

Hrvatski list podseća na burne ispade Đokovića na terenu prema Ivaniševiću, ali i Artaldiju, kojeg je u Adelejdu tokom meča oterao iz lože, zajedno sa bratom Markom i PR stručnjakom Elenom Kapelaro, kao i prema kondicionom treneru Marku Panikiju i ostalim članovima tima.

Na kraju, Hrvati pišu i da će Novakov novi trener biti Nenad Zimonjić, nekadašnji uspešni dubl-igrač.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković