Pratite nas preko:
Možda i jesu među najgorim reprezentacijama, ali im ne fali smisao za humor. San Marino slavi 207. mesto

Fudbal

Možda i jesu među najgorim reprezentacijama, ali im ne fali smisao za humor: San Marino slavi 207. mesto

Fudbalski Savez San Marina proslavio napredak na FIFA rang-listi. Možda i jesu među najgorim reprezentacijama, ali im ne fali smisao za humor. San Marino slavi 207. mesto

Nedavno se pojavila urnebesna vest iz sveta fudbala koja potiče od Fudbalskog saveza San Marina. Ovaj malena fudbalska zemlja, koji je često bio na dnu FIFA rang-liste, proslavila je napredak na veoma neobičan način.

Naime, Savez je putem svog zvaničnog Tviter naloga, pod nazivom “San Marino fan account,” objavio sledeću poruku:

Ova duhovita poruka odražava radost i ponos San Marina zbog svog malog, ali značajnog napretka na FIFA rang-listi. Iako je i dalje među najmanjim fudbalskim nacijama na svetu, San Marino ne gubi svoj entuzijazam i humor.

Fudbalski savez San Marina je 1931. godine i od tada je prošao kroz različite etape razvoja. San Marino ima registrovanih 17 fudbalskih klubova koji su deo ove organizacije. Postao je član Svetske fudbalske federacije FIFA i Evropske fudbalske unije UEFA 1988. godine, otvarajući vrata za međunarodno takmičenje.

Nacionalno prvenstvo u San Marinu počelo je 1985. godine, a prvakom je tada postao klub Faetano. Kroz godine, klubovi poput Libertasa, Borđo Mađiorea, Domanjana i Tri Fiorea izdvajaju se kao najuspešniji u ovom takmičenju.

Kup San Marina datira još iz 1937. godine, ali je postao kontinuirano takmičenje od 1964. godine. U ovom takmičenju, klub Libertas se istakao kao najdominantniji.

Reprezentacija San Marina odigrala je svoju prvu međunarodnu utakmicu 1990. godine protiv Švajcarske, koja je završena rezultatom 4:0 u korist Švajcarske.

Iako su redovni učesnici međunarodnih takmičenja, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou, San Marino nije ostvario značajnije sportske rezultate. Ipak, njihov neprestani trud i posvećenost fudbalu čine ih ponosnim predstavnicima ove male države na međunarodnoj fudbalskoj sceni.

SOCCERBET poštuje ove predane sportske radnike iz San Marina i ima u ponudi čak i njihovu ligu. Kvote za mečeve možete videti OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal