Pratite nas preko:
Džejlen Braun, Boston Seltiks, Njujork Niks, NBA
Foto: Beta/AP Photo/Peter K. Afriyie

Fantasy

NBA Daily fantasy: Izbegavajte glavne igrače najboljih timova

Na ulazu smo u 34. pretposlednju nedelju u NBA ligi.

Napetost raste kako u samoj ligi, tako i u našoj fantazi zajednici. Prvog dana krećemo sa šest mečeva koje na Soccerovom portalu imate kao fantazi celina izazova.

Zaseban izazov dana je duel Nju Orleansa i Finiksa. Idemo na raspored ekipa u ovoj nedelji, i dajemo neke naše predloge za predstojeću nedelju. 

Ekipi koje imaju četiri meča u ovoj nedelji su:

Atlanta, Boston, Bruklin, Šarlot, Klivlend, Dalas, Detroit, Golden Stejt, Hjuston, Indijana, Los Anđeles Lejkers, Los Anđeles Klipers, Memfis, Majami, Milvoki, Minesota, Nju Orleans, Njujork, Oklahoma, Filadelfija, Finiks, Portland, Sakramento, Toronto, Vašington.

Ekipi koje imaju tri meča u ovoj nedelji su:

Čikago, Denver, San Antonio, Juta.

Neki timovi imaju luksuz da odmore svoje glavne igrače

U poslednje dve nedelje primetan je trend odmora ključnih igrača u mnogim ekipama tokom regularnog dela sezone.

Neki timovi imaju luksuz da odmore svoje glavne igrače, dok drugi nisu u takvoj privilegovanoj poziciji. Kada su u pitanju fantazi timovi, preporučljivo je izbegavati igrače koji su skloni odmoru u ovom periodu.

Umesto toga, fokusirajte se na igrače koji su aktivni i koji mogu da značajno doprinesu vašem fantazi timu.

Foto: Beta (AP Photo/Sue Ogrocki)

Istok

Boston je već neko vreme obezbedio sigurno prvo mesto na Istoku, tako da treba izbegavati njihove glavne igrače jer će u sledeće dve nedelje sigurno igrati minimalan broj mečeva sa ne maksimalnom potrošnjom.

Pejton Pricard, Luk Korne, Sem Hauser i Ksavijer Tilman su igrači zanimljivi za dnevne izazove u narednom periodu. Milvoki je gotovo sigurno drugi na Istoku, tako da i kod njih može doći do odmora igrača, a već su krenuli sa Lilardom. Džo Krauder, Bobi Portis i Malik Bizli su na radaru naredne dve nedelje.

Sledi niz ekipa koje bi trebalo da igraju na maksimalni broj obrta zbog bolje pozicije pred start u playoffu ili za samu borbu u ulasku u sigurnu zonu playoffa i izbegavanje play-in turnira. U pitanju su: Klivlend, Njujork, Orlando, Indijana, Majami i Filadelfija.

Sve ove ekipe su raspoređene od trećeg do osmog mesta sa razmakom od pet pobeda. U ovom delu nema kalkulisanja i pucaće se sigurno iz najjačih orija koje trenutno imaju. Čikago i Atlanta su gotovo sigurno osuđeni jedni na druge u donjem delu play-in turnira i sigurno će odmarati svoje glavne igrače pred start zahtevne serije u kojoj nema pravo na grešku.

Bruklin, Toronto, Šarlot, Vašington i Detroit su ekipe koje su bez šanse i sigurno neće forsirati glavne igrače, a mnoge glavne zvezde ovih timova već uveliko ne igraju. Pa tako igrači poput Denisa Smita Juniora, Trendona Vatforda, Džordana Nvorea, Gredlija Dika, Vase Mičića, Grenta Vilijamsa, Marvina Beglija, Džereta Batlera, Džejmsa Vajsmena ili Markusa Sasera mogu da odskoče u poslednje dve nedelje.

Standings provided by Sofascore

Zapad

Ovde je situacija kompleksnija nego na Istoku, ali bolja za fantazi igrače. Prve tri ekipe, Oklahoma, Denver i Minesota, su maltene izjednačene i tu nema odmora igrača osim ako nije neka ozbiljnija povreda koja nameće odsustvo sa terena.

Očekujte glavne zvezde u playoff modu. Ista situacija važi i za sledeće tri ekipe koje su u zoni playoff turnira, a to su Klipersi, Dalas i Nju Orleans koje grčevito drže tu sigurnu zonu. Da stvar bude gora po njih, a dobra po fantazi igrače iz zone playoff turnira, pritiskaju jako ekipe kao što su Sakramento, Finiks, Los Anđeles Lejkers i Golden Stejt.

Van zone play-in ali sa strašnom serijom pobeda i dobrim ambicijama je Hjuston. I tu se završava niz ekipa koje će igrati sa maksimalnom potrošnjom igrača. Juta, Memfis, Portland i San Antonio nemaju nikakve šanse i boriće se za što bolju poziciju na draftu i očekujte svakakve rostere do kraja. Kod Jute mogu da odskoče Kijonte Džordž i Tejlor Henriks.

Kod Memfisa je to uvek upitno jer su povrede takve i mešanje rostera da ni sami ne znaju ko će izaći na parket, ali Skoti Pipen Junior može biti interesantan. Portland bi trebao do kraja da forsira rukija Skuta Hendersona koji igra toplo hladno, kao i Krisa Mareja, dok San Antonio gotovo sigurno neće forsirati Vembanjamu, koji je prospekt cele lige, ne samo franšize ili generacije.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy