Pratite nas preko:
kosarkas Crvene zvezde na utakmici Jadranske ABA lige protiv SC Derbija u hali Aleksandar Nikolic Pionir, Beograd 01.04.2024. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, SC Derbi, Jadranska ABA liga, Crvena zvezda
Razigran: Adam Hanga (Foto: MN press)

ABA liga

Zvezda zamalo ubacila “stotku”: Overeno prvo mesto u ABA i prednost domaćeg terena (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Studentskog centra sa 94:76 u okviru 25. kola ABA lige. Time su kolo pre kraja i matematički overili prvo mesto u regionalnom takmičenju, a najefikasniji pojedinac meča bio je Nemanja Nedović sa 16 poena i osam asistencija.

Kako sada stvari stoje, protivnik Beograđanima u plej-ofu biće Split, koji ima pobedu više od Podgoričana kolo pre kraja. U poslednjoj rundi, Split dočekuje Zvezdu na Gripama, dok Studentski centar igra protiv Budućnosti.

Crveno-belima je bila potrebna barem jedna pobeda u preostala dva meča u regionalnom takmičenju kako bi osigurali prvu poziciju, ali su izabranici Janisa Sferopulosa odlučili da ništa ne prepuštaju slučaju.

Odlično je domaćin otvorio meč i krajem prve deonice stekao dvocifrenu prednost zahvaljujući odličnom šutu sa distance (30:18). Pogađao je Litvanac Geidraitis, njegovim stopama nastavio veoma raspoloženi Hanga koji je do kraja poluvremena upisao 12 poena, dok je razlika u jednom trenutku iznosila i celih 18. 

Podgoričani su sredinom druge četvrtine iskoristili loše reakcije Tobija i Nedovića i smanjili zaostatak, ali bilo je to kratkog daha jer je Zvezda poenima Davidovca u finišu druge deonice otišla na “plus 13” na poluvremenu – 47:34.

Treću četvrtinu obeležila je sjajna partija najboljeg pojedinca ovog meča Nemanje Nedovića koji je pogodio tri uzastopne trojke, pa je upravo to i pokrenulo košarkaše Zvezde koji su u jednom trenutku imali čak 28 poena prednosti (66:38).

Sve posle toga bila je rutinsko odrađivanje posla za domaću ekipu koja je utakmicu okončala sa 94 postignutih poena. Nije Zvezda uspela da zabeleži treću “stotku” ove sezone, ali je ispunila cilj i overila prvo mesto u ABA ligi i prednost domaćeg terena u celom plej-ofu.

U redovima pobedničke ekipe, Nedović je postigao 16 poena, uz osam asistencija, Bolomboj i Hanga su dodali po 15, Davidovac je postigao 12, a Geidraitis 10.

Na drugoj strani, 15 poena je dao Hadžibegović, 14 je dodao Mirković, dok je Drobnjak upisao 12.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga