Pratite nas preko:
MACKY BAGNACK Maki Banjak, fudbaler Partizana, na prvenstvenoj utakmici protiv Crvene zvezde, i DIEGO FALCINELLI Dijego Falcineli, na stadionu JNA. Beograd, 18.10.2020. foto: Nebojsa Parausic Fudbal, 163. derbi, Partizan, Crvena zvezda
Maki Banjak (Foto: MN press)

Fudbal

Maki Banjak se vratio u Srbiju

Kamerunski defanzivac Maki Banjak (28) novo je pojačanje TSC-a iz Bačke Topole, objavio je “Sport klub”. Afrikanac bi uskoro trebalo da potpiše ugovor i od leta zvanično zaigra za ekipu iz Bačke Topole.

Nekadašnji prvotimac Partizana poslednjih dana intezivno trenira sa novim saigračima na stadionu u Bačkoj Topoli. Sportski sektor dao je zeleno svetlo i Banjak će uskoro biti zvanično predstavljen u Bačkoj Topoli.

Poslednje dve godine igrao je za kazahstanski Kairat, a u finišu 2023. nosio dres ruskog premijerligaša Nižnjeg Novgoroda na pozajmici.

Ovdašnji ljubitelji fudbala odlično ga poznaju. Kamerunski štoper nosio je na 16 utakmica dres Partizana, tokom 2020. i 2021. godine. Nije se naigrao potom u Kairatu, za dve godine sakupio je svega 25 mečeva.

Dolazak u Bačku Topolu odlična je prilika za povratak fudbalu na najbolji način. Ekipa Žarka Lazetića i ove sezone beleži sjajne rezultate, igraće u Evropi u zdravom sistemu u kome sazrevaju i kvalitetni fudbaleri.

Banjak, koji je rođen u Juandeu (Kamerun), prošao je kroz omladinsku školu Barselone, a nakon toga je nastupao za Nant, Saragosu, Admiru, Olimpiju iz Ljubljane, Partizan i Kairat.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal