Pratite nas preko:
Foto: MN Press

Evroliga

Drugi put u karijeri dao trojku u Evroligi i tako presudio Zvezdi: Nedović promašio produžetak

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 33. kolu Evrolige od ekipe Olimpijakosa rezultatom 86:89. Izabranici Janisa Sferopulosa poslednji put ove sezone igrali su pred svojim navijačima utakmicu Evrolige, međutim i pored dobre energije na neslavan način oprostili su se od Delija.

Iako je Crvena zvezda većinom meča rezultatski “disala za vratom” igračima Jorgosa Barcokasa, na kraju je ipak iskusnija i kvalitetnija ekipa zasluženo odnela pobedu iz beogradske Arene.

U prilog tome ide i činjenica da su crveno-beli jedini put na meču poveli na samom kraju treće četvrtine, tada je trojkom Miloša Teodosića Zvezda povela rezultatom 64:63.

Rajt dve trojke u karijeri i obe protiv “večitih”

Igrači Olimpijakosa nisu odigrali dobro kako se od njih očekivalo, a podatak da je “prežaljena” Zvezda slavila u dve četvrtine može samo da unese nervozu u tim iz Pireja.

Najefikasniji igrač na utakmici je i najbolji pojedinac Olimpijakosa Mozes Rajt sa neverovatnih 20 poena. On je drugom trojkom u karijeri u Evroligi matirao crveno-bele samo 24 sekunde pre kraja meča, pre šuta rezultat je bio 84:84. Zanimljivo je da je Rajt prvu trojku u karijeri postigao protiv Partizana takođe u Areni prethodne sedmice

Mozes Rajt; Foto: MN Press

Nedović promašio za produžetak

U sastavu Zvezde najefikasniji bio je Bolomboj sa 18, a pratili su ga Adam Hanga sa 17, te Gedraitis sa 16. Nemanja Nedović koji je imao trojku za produžetak nekoliko sekundi pre kraja meča zzavršio je sa 15 poena.

Crveno-beli sada i zvanično evroligašku sezonu 2023/24. završavaju na 16. poziciji, sa druge strane tim iz Atine nalazi se na 6. poziciji čime su u plejofu.

Пласман обезедио Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga