Pratite nas preko:
Denver Nuggets center Nikola Jokic, right, tries to shoot as Los Angeles Clippers guard Russell Westbrook fouls him during the second half of an NBA basketball game Thursday, April 4, 2024, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill)
(Foto: Beta/AP Photo/Mark J. Terrill)

Košarka

Jokić promašio trojku za pobedu, svi Srbi poraženi noćas (VIDEO)

Svi srpski košarkaši koji su igrali u noći između četvrtka i petka u NBA ligi zabeležili su poraze sa svojim timovima. Najteži je Denverov jer je izgubio prvo mesto na Zapadu pre početka plej-ofa, uprkos još jednoj neverovatnoj partiji Nikole Jokića.

Los Anđeles Klipersi savladali su Nagetse sa 102:100, a srpski reprezentativac je upisao 24. “tripl-dabl” učinak u sezoni – 36 poena, 17 skokova i 10 asistenicija.

Denver je u ranoj fazi utakmice stekao veliku prednost, rezultat je bio 25:8 u jednom trenutku u prvoj deonici. Međutim, Klipersi su već sredinom druge četvrtine izjednačili na 37:37. Ekipe su se kratko smenjivale u vođstvu, a u drugom poluvremenu meča Klipersi su preuzeli rezultatsku prednost. 

Do kraja meča Nagetsi su pokušavali da smanje zaostatak. Nikola Jokić je trojkom 30 sekundi pre kraja smanjio na 102:100, ali nije uspeo da pogodi još jednom uz zvuk sirene za pobedu.

Kod Denvera dvocifreni su bili još Aron Gordon sa 18, Kentavijus Koldvel-Poup sa 16 i Majkl Porter sa 14 poena. Nagetsi su igrali bez povređenog Džamala Marija. U pobedničkoj ekipi istakli su se Pol Džordž sa 28 i Džejms Harden sa 20 poena.

Dončić bolji od Bogdana

U “revolveraškom” obračunu Srbina i Slovenca, Luka Dončić je slavio protiv Bogdana Bogdanovića. Nakon što su se zagrevali zajedno i gađali s pola terena, Dalas je pobedio Atlantu sa 109:95 uz još jednu zapaženu partiju Slovenca koji je meč okončao sa 25 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Dončić je 25 puta pokušao da postigne koš iz igre i osam puta je bio precizan, a na šutu za tri poena gađao je 6/15. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kajri Irving sa 26 poena.

Srpski reprezentativac Bogdanović bio je najefikasniji u timu Atlante sa 17 poena, sedam skokova i dve asistencije. Sledio ga je Dežonte Mari sa 16 poena, pet skokova i četiri asistencije. Bogdanović je šutirao 6/15 iz igre, a tri puta je bio precizan sa linije za tri poena iz 10 pokušaja. 

Skromni Jović i Bobi

Košarkaši Filadelfije pobedili su na gostovanju ekipu Majamija sa 109:105, a srpski reprezentativac Nikola Jović upisao je 11 poena, pet skokova i asistenciju za oko 20 minuta u igri u poraženom timu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tajres Maksi sa 37 poena, 11 asistencija i devet skokova. Džoel Embid je ubacio 29 poena. U timu Majamija istakli su se Teri Rozje sa 22 i Džimi Batler sa 20 poena.

Boban Marjanović je odigrao četiri minuta za Hjuston u ubedljivom porazu od Golden Stejta od 133:110. Za to vreme ubacio je četiri poena, uz po skok i asistenciju. Gorostasu iz Boljevca je ovo prvi nastup posle pet mečeva koje je proveo na klupi za rezerve.

NBA rezultati

Dalas – Altanta 109:95
Majami – Filadelfija 105:109
Njujork niksi – Sakramento 120:109
Hjuston – Golden Stejt 110:133
LA Klipers – Denver 102:100

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka