Pratite nas preko:
Limeni (Foto: Printscreen/You Tube/Podkast Inkubator)

Fudbal

Čuvenog Limenog boli dominacija Zvezde: “Milojević da je dobar ne bi se vratio drugi put u Srbiju”

Svetislav Stevanović Limeni, čuveni trener iz Ratkova i ju-tjub senzacija od pre 15 godina, uspeo je da postane i regionalna zvezda, a gostujući u čuvenom “Podkast Inkubatoru” u Hrvatskoj, govorio je o fudbalskim temama.

Dotakao se i srpskog fudbala o kome nema baš reči hvale. Na pitanje koji mu je omiljeni trener u Srbiji, nadovezao se odmah na šefa stručnog štaba Crvene zvezde.

– Nema izrazito dobrih trenera u Srbiji. Milojević da je dobar bio, on bi ostao tamo gde je bio, ne bi se vraćao u Zvezdu. Dva puta je teško biti prvi, ali naša politika je jako gadna, zato sam i razočaran. Umešana je politika u sport, šest godina biti prvak to može samo na “raznorazne” načine. Da ne bih nekog sad uvredio, gledalac razume šta pričam.

fudbaler Crvene zvezde na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Radnickog Kragujevac na stadionu Rajka Mitica, Beograd, 17.03.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Radnicki Kragujevac, Radnicki 1923
Katai i Milojević (Foto: MN press)

Pričao je i podmićivanju sudija, koje je u Srbiji “javna tajna”.

– Kod nas se u Srbiji pare primaju u evrima, a može i u dinarima, tako da možemo fudbalski da “mućkamo”. U Srbiji nemamo kvalitet sudija za tu ligu koji je potreban. Prave se raznorazne insinuacije, gde se sudije pljuju, napadaju, toliko da ni oni ljudi ne znaju gde “udaraju”.

Uporedio je Limeni srpski i hrvatski klupski fudbal.

– Kvalitet je tu negde podjednak. I kod nas što skuplji igrači sa strane, a to se događa i u Hajduku i Dinamu i Rijeci, ne donose igru, čar i draž, ono što se gleda. Sve se gleda kroz novac, kroz dinar i nema kvaliteta ni u Srbiji ni u Hrvatskoj, zato se brzo i odvajaju ekipe koje imaju bolje finansije.

– Privatizovani klub mnogo bolje igra nego oni koji nisu privatizovani, zato što ovo država dotira, a profesionalizam je. Nema te svrhe, tu mislim na Srbiju, u Hrvatskoj ne znam situaciju. Uglavnom, smatram da je to tu negde, balkanski fudbal.

Boli ga Zvezdina dominacija

Limeni ne krije da navija za Partizan koji zaostaje za Zvezdom u trci za titulu. Kaže da će crveno-beli opet biti šampioni.

– Minus četiri, Zvezda će biti prvak, jer ima lake protivnike do kraja. U fudbalu ne bi trebalo da bude lakih protivnika, ali dešava se. Šta sad Radnik može? Ja sam prvi, Radnik ima 14 bodova… I ti imaš tu čitavu prednost, na dva kola pre kraja već si šampion.

Kako podnosite što je Zvezda prvak šest godina uzastopno?

– Jako teško, zato što mi je neobjektivan fudbal. Nemoguće mi je da šest godina jedan klub (Partizan) ne može da se organizuje i kupi igrače, da treneri budu stabilni. To mi nešto ne godi – rekao je Limeni.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal