Pratite nas preko:
fudbaler Crvene zvezde na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Radnickog Kragujevac na stadionu Rajka Mitica, Beograd, 17.03.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Radnicki Kragujevac, Radnicki 1923
Omri Glazer (Foto: MN Press)

Fudbal

Katai s klupe sprečio bruku Zvezde u Surdulici: Šampion overio prvo mesto za plej-of (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnik u Surdulici sa 2:0 i kolo pre kraja matematički obezbedili prvo mesto pred početak plej-ofa. Oba gola za aktuelnog šampiona postigao je rezervista Aleksandar Katai u 75. i 88. minutu.

Radnik se ispostavio kao tvrd protivnik, ali je u finšu popustio pred naletima crveno-belih. Od samog početka meča bilo je jasno da je opredeljenje domaćina da se fokusira na defanzivu, u čemu su i uspeli tokom prvih 45 minuta pošto lider nije postigao gol.

Gosti iz Beograda prvi su zapretili preko Hvanga koji je šutirao sa distance, da bi nedugo zatim na drugoj strani Anđelković u 18. minutu propustio zicer kada je posle velike greške Glazera šutirao u Izraelca iz neposredne blizine.

Zvezda je uzvratila preko Olajinke čiji je udarac glavom posle kornera Kange sredinom prvog poluvremena uspeo da odbrani Ranđelović i tako sačuva svoju mrežu, a vredan pomena je i udarac Hajdarevića ka golu gostiju koji je ipak završio daleko.

Osim pokušaja Endiajea, koji je izblokirao Kadijevića, crveno-beli nisu uspevali da pronađu način da ozbiljnije ugroze gol Radnika, pa je domaćin zadovoljniji otišao na odmor.

Ulazak Kataija sve promenio

Drugo poluvreme počelo je bakljadom Delija, ali i prečkom koju je pogodio Mirko Ivanić u 49. minutu. Upozorenje za Zvezdu bio je zicer koji je promašio igrač domaćih Hajdarević u 65. minutu. Nestvarno kako mu je odbranio Glazer i ovaj šut.

Ređale su se zatim šanse pred golom Radnika, Hvang je unutar kaznenog prostora šutirao preko gola, a posle toga je i Katai pogodio stativu. To kao da je najavilo ono što će se dogoditi u 75. minutu kada je Zvezda odradila sjajnu akciju koja je rezultovala golom.

Hvang je uposlio Krasoa koji je sjajno proigrao Aleksandra Kataija, a Zvezdina “desetka” je majstorski iskosa sa leve stane savladala do tada odličnog golmana Ranđelovića.

Radnik je u tom trenutku bio “slomljen”, a Katai je odličnu partiju začinio drugim pogotkom u 88. minutu kada je glavom matirao Ranđelovića posle centaršuta Mijailovića.

Zvezda je ovim trijumfom i zvanično potvrdila prvu poziciju pred plej-of Superlige Srbije i imaće prednost domaćeg terena u duelu sa Partizanom. Evo kada se igra taj 173. Većiti derbi.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal