Pratite nas preko:
Zek Idi; Foto: Beta/AP/David J. Phillip

Košarka

Amerika će stati naredne noći: Sudar divova u NCAA finalu – Srbin se bori za titulu!

Nije tajna da je veliko finale NCAA često gledanije od NBA ili NFL utakmica u Sjedinjenim Američkim Državama, a predstojeće veče biće posebno. U meču za titulu (ponedeljak 03.00) sastaće se “favorit svih favorita” Univerzitet Konektikat Haskisi protiv Pardju Boilmejkersa, tima koji “gazi” sve redom, a nije ga bilo u finalu punih 55 godina!

Krenućemo od Pardjua, u čijem je stručnom štabu Srbin. U pitanju je Saša Stefanović, bivši košarkaš Mege i nekadašnji student Pardjua. U pitanju je sin prvog Srbina kada izabranog na NBA draftu, Ljubiše Stefanovića koji je te 1985. godine izabran od Sijetl Supersoniksa. Saša Stefanović je u stručnom štabu proslavljenog stručnjaka Meta Pejtnera, u čijem je stručnom štebu zadužen za napad.

Zek Idi Pardju; Foto: Beta/AP/David J. Phillip

Gorostas kog je Srbija ošamarila

Boilmejkerse predvodi Zek Idi, gorostas koga smo upoznali na Mundobasketu u Manili gde smo ga isprašili zajedno sa ostatkom reprezentacije Kanade u polufinalu. Međutim, Idi je četvrtu godinu u koledž timu, što je prava retkost i predvodi tim do istorije.

– Ovo je utakmica o kojoj smo pričali cele godine. Razlog zašto sam se vratio, zašto igram četiri godine koledž košarku, jeste da konalno igram ovu najveću utakmicu – rekao je Idi pred finale.

On je u polufinalu protiv NC stejt Vulfpeka i trijumfu rezultatom 63:50 (35:29, 28:21) postigao 20 poena i imao 12 skokova. Doprinos su dali Džons sa 14 koševa i Lojer sa 11 poena. Čak je i Šakil O’Nil dočekao 224 centimetra visokog centra posle tog polufinala i odao mu priznanje. Gledajući nekoga većeg od sebe.

Svi bruje o Pardjuu, ali Haskiji su favoriti

Sa druge strane, Konektikat je potvrdio dominaciju i dobio 11. uzastopnu utakmicu na završnom turniru sa 13 ili više poena. U borbi za finale savladana je Alabana Krimzon Tajd sa 86:72. Stefon Kesl je ubacio 21 poen, Klingan je pomogao sa 18 poena, dok su Karaban i Spenser dodali po 14. U poraženom timu, Sirs je imao 24 poena, a Estrada 13.

Trener Konektikata Den Harli je meč najavio kao sudar divova, pošto će Idiju ozbiljan rival biti Donovan Klingen, još jedan gorostas i najbolji bloker takmičenja.

– Biće to bitka divova. Mislim da je to sjajno za koledž košarku. Perdju i mi smo dva najbolja tima u zemlji poslednje dve godine – rekao je Harli.

Najavljuje se da finale NCAA nikada neće biti praćenije. Ispratićemo naredne noći ovaj veliki okršaj da saznamo zbog čega je to tako. Dok se zagrevate za epilog “Martovskog ludila”, sve Soccerbet kvote za meč Konektikata i Pardjua možete pogledati OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka