Pratite nas preko:
London Lions' Karlie Samuelson holds the winner's trophy and MVP trophy following the second leg of the EuroCup women's basketball final against Besiktas, Wednesday, April 10, 2024, at the Copperbox Arena in London. (Zac Goodwin/PA via AP)
Karli Semjuelson je MVP finala Evrokupa, Foto: Beta/Zac Goodwin/PA via AP

Košarka

Istorija Evrokupa: Prvi trofej za košarkaški tim iz Velike Britanije, Srpkinja među osvajačicama

I to se dogodilo. Po prvi put u istoriji je košarkaški tim iz Velike Britanije osvojio neki evropski trofej. U pitanju je ženska ekipa London Lajonsa koja je u revanš meču finala Evrokupa pobedila Bešiktaš 81:70.

Svoj udeo u osvajanju trofeja je dala i Ivana Katanić, srpska reprezentativka, koja je doduše provela samo dva i po minuta na terenu.

Prvi meč između 2 tima je turski tim dobio sa 7 poena razlike, što na kraju nije bilo dovoljno da se odbrani. Bešiktaš je u tom meču imao i 18 poena prednosti, koje je prokockao i to ga je koštalo trofeja.

Igračice Lajonsa su već do kraja prve četvrtine stekle dvocifrenu prednost i uspele da je sačuvaju do kraja.

Karli Semjuelson je postigao 19 poena i MVP je finala. Megan Gustafson je dodala 18, a Temi Fagbenle 17.

Kod Bešiktaša je Dana Evans postigla 17 poena, a Mihela Lazić 16. Reprezentativka Srbije Jovana Nogić je meč završila sa 9 poena, a dobila je petu ličnu grešku krajem treće četvrtine.

Da pomenemo i da je muška sekcija London Lajonsa ove sezone stigla bila do polufinala Evrokupa predvođena srpskim trenerom Petrom Božićem. Dakle, košarkaški klubovi u Velikoj Britaniji postaju sve ozbiljniji.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka