Pratite nas preko:
Novak Djokovic of Serbia celebrates after defeating Taylor Fritz of the U.S. in their quarterfinal match at the Australian Open tennis championships at Melbourne Park, Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 23, 2024. (AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)
Novak Đoković; Foto: Beta/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Đoković

Đoković dobio reviju brejkova: Mučili ga vrućina, servis i Australijanac, ali je opet pobedio

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, još jednom je potvrdio zašto je na vrhu, jer je u četvrtfinalu Monte Karla nadigrao Aleksa de Minora. Srbin je Australijanca savladao u dva seta, rezultatom 2:0 (7:5, 6:4).

Ponovo je igrano po velikoj vrućini u Kneževini. Novak se još jednom mučio, ali je ponovo trijumfalno napustio šljaku.

Bila su to dva potpuno različita seta, jer je u prvom prvi brejk viđen tek u 12. gemu, dok je u drugom viđeno čak sedam oduzetih servis gemova. Od čega šest uzastopnih, na obe strane.

U prvom setu nije bilo brejka u prvih 11 gemova, a kod prednosti 5:4 Đoković nije iskoristio jednu set loptu. Kod vođstva 6:5 Srbin je iskoristio ukupno četvrtu set loptu da povede 1:0 u setovima.

U drugom setu viđen je pravi festival brejkova. Od 1:0 do 4:3 za Đokovića u svakom gemu je viđen brejk. Kod vođstva 5:4, na servis De Minora, Đoković koristi prvu meč loptu za plasman u polufinale.

U meču za finale u subotu će Đoković igrati protiv boljeg iz duela Uga Umbera i Kaspera Ruda. Francuz i Norvežanin sledeći izlaze na teren. Drugo polufinale činiće Stefanos Cicipas i Janik Siner.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković