Pratite nas preko:
Ivon Anderson i Nikolina Milić sa Fenerbahčeom osvojile Evroligu, Printscreen: Youtube/EuroLeague Women

Evroliga

Srpkinje opet pokorile Evroligu: Ako hoćeš da budeš šampion, moraš da imaš srpske reprezentativke

Ženski košarkaški tim Fenerbahčea odbranio je titulu šampiona Evrolige deklasiranjem Vilneva u finalu 106:73 uz 16 poena Nikoline Milić.

Tim iz Istanbula nije dao nikakvu šansu francuskoj ekipi, pošto je već na poluvremenu imao 13 poena prednosti. Nisu skidale nogu s gasa ni u preostale dve četvrtine, već su probile i granicu od 100 poena i 30 razlike.

Osim 16 poena, Milićeva je imala i 4 skoka i asistenciju. Interesantno je da ona u poslednje vreme nije u planovima selektorke Marine Maljković i da nije bila u reprezentaciji Srbije za nekoliko poslednjih takmičenja.

Druga srpska reprezentativka iz redova Fenerbahčea, Ivon Anderson, je podelila čak 13 asistencija, postigla 7 poena i imala 6 skokova. Najefikasnija je bila Nafisa Kolije sa 33 poena i 8 skokova, dok je Ema Meserman ubacila 22 poena.

Podsećamo da je Fenerbahče osvojio Evroligu kad ga je sa klupe predvodila baš Marina Maljković, a u timu su bile Ivana Raca i Mina Đorđević. Srpsku selektorku na klupi turskog tima je ove sezone zamenila legendarna Francuskinja, Valeri Garnije.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga