Pratite nas preko:
Kejtlin Klark
Foto: Beta/AP Photo/Adam Hunger

Košarka

Planeta dobila novo košarkaško čudo, ali sada žensko: Kejtlin Klark oborila sve rekorde – za samo jednu noć (FOTO+VIDEO)

Na draftu za ženski NBA iliti WNBA prvi pik je tokom prethodne noći bila Kejtlin Klark, koju je izabrala ekipa Indijana Fiver.

Ova bivša studentkinja Ajove sa kojom je osvojila dve titule u WNCAA, biće pravi pravcati hit u novoj sezoni najboljeg ženskog šampionata na planeti.

Klark je, inače, u poslednjoj WNCAA sezoni postizala u proseku preko 30 poena, tačnije 31.6, pa je jasno koliko je pojačanje u njoj dobila ekipa koja se skoro celu deceniju nije našla u plej-ofu WNBA lige.

Upravo zbog svega gore navedenog, čim je Klark potpisala za Fiver, svi njeni dresovi u svim mogućim veličinama odmah su rasprodati.

Dakle, do nove ture opreme koju će klub proizvesti, nema više opreme s oznakama Kejtlin Klark.

Odmah se javili i dušebrižnici – “zašto tako mala plata?”

Inače, Kejtlin Klark će za prve četiri sezone u ovoj ligi zaraditi nešto manje od 400.000 dolara.

Zbog toga, odmah su se javili, neki su čak i podsetili da ona zarađuje tri puta manje nego Muhamed Gaj, koji je najmanje plaćen igrač u čitavoj NBA ligi.

Naravno, odgovor na ovako malu platu, koliko god brutalan i isključujući bio, može se pronaći u činjenici da se WNBA igra tokom leta, kada praktično nema događaja u muškoj košarci.

Takođe, ni hale nisu popunjene kao u slučaju NBA lige, tako da je još dug put koji ove divne, vredne dame moraju da prođu, ne bi li i one igrale za milione koji ne mogu da se izbroje na prstima jedne ruke.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka