Pratite nas preko:
rafael nadal
Foto: Printscreen/X/The Tennis Letter

Tenis

Rafa na momente genijalan, ali mahom bespomoćan: Demon rasplakao Barsu i poslao Nadala kući (VIDEO)

Nije lako ovih dana biti stanovnik Barselone. Prvo je u utorak uveče fudbalski klub ispao iz Lige šampiona od PSŽ, da bi onda narednog dana Rafael Nadal doživeo pravu malu blamažu.

Nadal se vratio posle 102 dana neigranja u ponedeljak pobedom protiv Italijana na ATP turniru u Barseloni iz serije 500 protiv Flavija Kobolija (6:2, 6:3), ali je već druga prepreka bila nepremostiva za Rafu.

Danas se sastao sa Aleksom de Minorom, koji je odigrao odličan meč, ali mu je u prilog prvenstveno išla činjenica da Rafa nije bio dovoljno pripremljen.

Publika je na momente uživala u Nadalovim potezima, ali sveukupno je to bila loša igra veterana koji je imao dosta grešaka i činilo se da mu je nedostajalo samopouzdanje u nekim situacijama.

De Minor je na samom početku meča stigao do brejka, ali je u šestom gemu Nadal iskoristio drugu brejk loptu i izjednačio na 3:3. Australijanac je rezultatom 5:5 osvojio Nadalov servis gem sa nulom i dobio set 7:5.

U drugom setu Nadal je potpuno pao, a De Minor je lako pobedio. Na kraju je bilo 7:5, 6:1.

Ljubitelji tenisa se raduju povratku Nadala, ali on za sada ne izgleda dobro, iako će sigurno biti sve bolji kako se Rolan Garos bude približavao.

Prethodno ćemo Rafu gledati na turnirima u Rimu i Madridu.

– Prolazim kroz teška vremena, ali u isto vreme, kada mogu da budem na Turu nekoliko dana i da vežbam sa momcima, da se takmičim, to mi mnogo znači – rekao je Nadal, koji je u karijeri osvojio 92 turnira, uključujući 22 grend slema.

Nadal je apsolutni rekorder Barselone sa 12 titula. Prvu je osvojio 2005. godine, a poslednju 2021. godine. Trenutni šampion je Karlos Alkaraz koji ne igra na ovom turniru zbog zdravstvenih problema.

De Minor će u narednom kolu igrati sa boljim iz duela Altmajer – Fis, na koji možete da se kladite OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Tenis