Pratite nas preko:
FK Crvena zvezda - FK Partizan, Dosije sudije Miloša Milanovića

Fudbal

Dosije sudije Milanovića: Oštetio Partizan u Surdulici, Zvezdi dosudio nepostojeći penal, ali je briljirao u jedinom derbiju do sada (VIDEO)

Sudijska komisija FSS odredila je arbitra za Večiti derbi u Kupu u sredu.

Crvena zvezda će dočekati Partizan na Marakani, a pravdu će deliti Miloš Milanović, momak rođen 1993. godine.

Dosije sudije – ko je zapravo Miloš Milanović?

Ovaj sudija pravdu u Superligi Srbije deli još od 2018. godine, a do sada je na centru bio na tačno 100 mečeva našeg šampionata.

Na tih sto utakmica, do sada je pokazao 511 žutih kartona, dakle pet po utakmici, kao i 10 crvenih. To znači da na svakom 50. meču pokaže igraču put do svlačionice.

Takođe, on je u Superligi do sada svirao 41 penal, što znači da jako retko, tek na svakoj 12. utakmici pokaže na belu tačku.

Za i protiv Milanovića – šta preovladava?

Milanović je neko ko iza sebe ima krajnje turbulentnu sezonu. Još njenim početkom, u sedmom kolu, delio je pravdu na meču Čukarički – Zvezda, gde Brđani jesu slavili sa 2:1, ali mnogo je bilo govora o nekim njegovim odlukama.

Posebno o onom penalu za crveno-bele, zbog koga je posle dobio “packu” od Komisije.

Nije to bila jedina njegova greška koju šira fudbalska javnost pamti iz ove sezone.

Doduše, ona druga bila je daleko manje bolna, pošto mu je iz VAR sobe Srđan Jovanović pomogao da je ispravi.

On je tada prvo dosudio nepostojeći jedanaesterac za Radnik protiv crno-belih, da bi onda promenio odluku zahvaljujući revnosnom Jovanoviću (za koga nam i dalje nije jasno zašto ne sudi Derbije, kao da je Zvezdan Terzić alfa i omega srpskog sporta).

Međutim, nije u njegovoj biografiji bilo toliko crnih mrlja, a već je bio na centru u jednom susretu Večitih rivala.

Bilo je to finale Kupa iz 2022. godine, kada su crveno-beli, bez ijedne sudijske greške, slavili nad crno-belima golovima El Magika Aleksandra Kataija, koji je na tom meču sa dve majstorije zaista opravdao svoj nadimak.

Doduše, i sa te utakmice bilo je određenih žalbi za penal, koji su u dva navrata tražili navijači Partizana, ali realno, nijedan nije bio.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal