Pratite nas preko:
ostoja mijailovic željko obradović
Foto: Printscreen/Youtube/TV Partizan

Evroliga

Obradović i Mijailović progovorili o A i B licencama: Očekujem da i sledeće sezone Partizan igra Evroligu

Trener Partizana Željko Obradović i predsednik Ostoja Mijailović, tokom predstavljanja novog ugovora za legendarnog stratega, progovorili su i o Evroliginim licencama.

Prvi se o tome na pitanje novinara oglasio Obradović.

– Znaju se uslovi kako se dobija A licenca. Vi znate da se priča o ulasku novih klubova, to će biti jasnije posle sastanaka. Partizan je napravio prezentaciju pred Evroligom i to je ocenjeno kao veoma dobro. To je veoma važno i naš glavni cilj je da postanemo deo elite. Radićemo na tome. Koliko znam od prijatelja u Evroligi, oni su veoma zadovoljni onim što radi Partizan. U plej-ofu se sada dešavaju neke stvari. Mi smo imali prošle godine protiv Reala, gde su svi čestitali nama kako smo se ponašali.

– Hoćemo da budemo neko u koga će uperiti prstom i reći ovi ljudi se ponašaju fer i sportski. Ja se ne sećam da sam na konferencijama za štampu nekoga uvredio. U ovom svetu takav kakav je gde je zavist i ljubomora glavna odlika, moramo pokazati druge odlike, da čestitamo protivniku, prihvatimo poraz. Ako postanemo nekog dana deo Evrolige, sa svim što je ovaj klub uspeo da uradi za Evropu, zaslužujemo da budemo tamo. Moramo iskoreniti negativne stvari, da sve podignemo na veći nivo i to će Evroliga prepoznati.

Mijailović: To je pitanje biznisa, a ne košarke

Mijailović se nadovezao na to:

– A i B licenca su pitanje biznisa, a ne košarke. A licenca je suvlasništvo, a B licenca je ugovor. Zašto bi neko ako ima osam posto u vlasništvu poklonio svoje vlasništvo? Ja ne verujem da će se to desiti, a najviše na svetu bih voleo. Izgubili smo to pre 15-16 godina, kada je to bilo mnogo lakše. Jedino ako se nešto ne dogodi da te A licence podele. Mi bi bili srećni da dobijemo i B licence, da možemo razmišljati dugoročno. Teško je potpisati ugovor dugoročno sa bilo kim, ja verujem da ćemo igrati Evroligu dogodine, ali nemamo nikakve garancije. Željko, Panter, Ledej su u Evrokup došli kod nas jer su verovali da ćemo igrati Evroligu dogodine. To smo uspeli Željkovim autoritetom i brendom, ali bez velikog plana je nemoguće planirati na duže staze.

– MTS je naš višedecenijski sponzor i pre mog dolaska, sa kratkim prekidima. Nama taj ugovor je istekao za novu godinu. Pisali smo zahtev da se produži do kraja sezone. NE vidim nijedan razlog da ne bude produženo. Evroliga ima jasna pravila o fer pleju, svi sponzori koji nam se nalaze u “pool”-u mogu biti na našem dresu. Evroliga je dala opomenu da skinemo sponzora sa kojim nemamo ugovor. Ja verujem da će on biti produžen, imamo dobar odnos sa njima.

– Očekujem da Partizan sledeće sezone igra Evroligu. Da li kroz osvajanje ABA lige ili na drugi način, ali samouvereni smo da ćemo igrati.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga